ΕΛΛΑΔΑ

Διακινητές μεταναστών πιάστηκαν επ αυτοφώρω

Διακινητές μεταναστών πιάστηκαν επ αυτοφώρω

Στη σύλληψη δύο διακινητών, που διαπιστώθηκε να προωθούν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 170 μη νόμιμους μετανάστες, προχώρησαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (21/08) αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν έναν 56χρονο υπήκοο Τουρκίας στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Μάνδρας), καθώς σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην καρότσα του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), που οδηγούσε, εντόπισαν 161 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Επιπλέον, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, συνέλαβαν τον 20χρονο υπήκοο Συρίας, αφού τον εντόπισαν να οδηγεί ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει εννέα μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στην ενδοχώρα.

Τα προαναφερόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.