ΕΛΛΑΔΑ

Έδεσε στον Πειραιά το πλοίο με τους 2.500 Σύρους πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη

Έδεσε στον Πειραιά το πλοίο με τους 2.500 Σύρους πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη

Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μετέφερε περίπου 2.500 Σύρους πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων αναμένεται να κινηθεί προς τα σύνορα με τα Σκόπια και από εκεί στη Σερβία με στόχο να βρεθεί στην κεντρική Ευρώπη.

Αρχικά όσοι από τους πρόσφυγες το επιθυμούν, θα μεταφερθούν δωρεάν με αστικά λεωφορεία στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και από εκεί στον σταθμό Λαρίσης ώστε να φτάσουν με τρένο στη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τα σύνορα με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Ν. Κανάκης στην κρατική τηλεόραση, η κατάσταση στην ελληνοσκοπιανή μεθόριο έχει εξομαλυνθεί καθώς οι Σκοπιανοί έχουν ανοίξει τα σύνορά τους ώστε να μπορούν να διέρχονται οι πρόσφυγες στο δρόμο τους προς την κεντρική Ευρώπη.

Ένας νεκρός πρόσφυγας στη Μυτιλήνη

Παράλληλα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται καθώς καταφτάνουν καθημερινά σκάφη με ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο.

Ένα από αυτά αναποδογύρισε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σκάλας Μυστεγνών Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό οι περίπου 15 πρόσφυγες που επέβαιναν σε αυτό.

Κατά τις έρευνες του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ένας άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός, οκτώ διασώστηκαν ενώ αναζητούνται έξι ακόμα.

Σχετικές ειδήσεις