ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων

Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων

Απανθρακωμένος βρέθηκε αργά το πρωί της Τρίτης (25/8) ένας άνδρας περίπου 40 ετών, στο σημείο όπου είχε ξεσπάσει νωρίτερα πυρκαγιά στη Βιομηχανική περιοχή Σίνδου.

Η φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο χρωμάτων που βρίσκεται στη δυτική Θεσσαλονίκη το πρωί και σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, την ώρα εκείνη μέσα στο κτίριο βρίσκονταν κάποια άτομα, μεταξύ αυτών και το θύμα, οι οποίοι πρόλαβαν να βγουν έξω.

Ο άτυχος όμως άνδρας επέστρεψε για να πάρει τα κλειδιά της μηχανής του, όταν και -όπως όλα δείχνουν- συνέβη το κακό.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η απανθρακωμένη σορός βρέθηκε κοντά στην είσοδο του κτιρίου. Πλέον αναμένεται η ταυτοποίηση του νεκρού.

Η φωτιά στο εργοστάσιο χρωμάτων έχει πλέον σβήσει αλλά στο σημείο παραμένουν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 14 άνδρες, υπό το φόβο πιθανής αναζοπύρωσης.

Εν τω μεταξύ, σε έλεγχο ρύπων προχωρά ο Δήμος Δέλτα μετά την πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πυρκαγιά προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της αρμόδιας υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Δήμου Δέλτα.

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της υπηρεσίας με επικεφαλής το δήμαρχο Μ. Φωτόπουλο, προκειμένου να επιληφθούν θεμάτων αρμοδιότητας του Δήμου.

«Θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες, εάν τυχόν οι ρύποι αυξάνονται, μέσω του σταθμού εναέριων ρύπων Σίνδου και Διαβατών, ώστε να προστατευθεί απόλυτα η δημόσια υγεία. Επίσης, ζητήσαμε ήδη από την Περιφέρεια να γίνουν εκ νέου έλεγχοι για το κατά πόσο οι αποθήκες της ΒΙΠΕ που έχουν εύφλεκτα ή επικίνδυνα ή τοξικά υλικά τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους» δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις