ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στη Σύμη: Νεκρός 15χρονος σε αμπάρι δουλεμπορικού

Σοκ στη Σύμη: Νεκρός 15χρονος σε αμπάρι δουλεμπορικού

Θρίλερ, με σκηνές βγαλμένες από ταινία και τραγική κατάληξη, σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 ανοιχτά της Σύμης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό, όλα ξεκίνησαν όταν σκάφος της Frontex εντόπισε μια θαλαμηγό να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Στο σήμα μάλιστα του πληρώματος του σκάφους της ευρωπαϊκής δύναμης να σταματήσει για έλεγχο, ο καπετάνιος της θαλαμηγού ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει.

Αποτέλεσμα ήταν έτσι να ακολουθήσει καταδίωξη με επικίνδυνους ελιγμούς, στην οποία μάλιστα πήρε μέρος και ιδιωτικό σκάφους στο οποίο επέβαιναν άνδρες του Λιμενικού.

Και μπορεί μετά από λίγο η θαλαμηγός να ακινητοποιήθηκε, ωστόσο οι τρεις λιμενικοί που ανέβηκαν στο κατάστρωμά ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις δουλεμπόρους, ένας εκ των οποίων τους επιτέθηκε με γκλομπ.

Μετά από σύρραξη, κατά την οποία ένας λιμενικός τραυματίστηκε στο κεφάλι, οι δουλέμποροι τελικά συνελήφθησαν.

simi

Ακολούθως, στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκε στο αμπάρι του πλοίου μια ομάδα παράτυπων μεταναστών. Σοκαρισμένοι οι λιμενικοί είδαν ανάμεσά τους, να κείτεται νεκρός ένας 15χρονος, ο οποίος εικάζεται ότι έχασε τη ζωή του από ασφυξία.

Η θαλαμηγός έχει μεταφερθεί πλέον στη Σύμη, ενώ για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διενεργείται έρευνα από το λιμενικό, το οποίο διέψευσε πάντως τις αρχικές πληροφορίες για ανταλλαγή πυροβολισμών.

Σχετικές ειδήσεις