ΕΛΛΑΔΑ

Τραγική κατάληξη είχε η αναρρίχηση στον Όλυμπο

Τραγική κατάληξη είχε η αναρρίχηση στον Όλυμπο

Ένας 40χρονος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε σε βάθος πολλών μέτρων ενώ επιχειρούσε να αναρριχηθεί στον Όλυμπο.

Μπροστά στα μάτια των συντρόφων του, με τους οποίους είχε μεταβεί στον Όλυμπο, ένας 40χρονος βρήκε τραγικό θάνατο ενώ επιχειρούσε να αναρριχηθεί στην πλάκα του "Zerf", στην ορθοπλαγιά Σκολιού, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 2.600 μ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το συμβάν έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης (1/9) κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες όταν στην προσπάθειά του αναρριχηθεί σε ένα από τα πιο δύσκολα -σύμφωνα με τους ειδικούς- πεδία στην Ελλάδα, ο άτυχος άνδρας έπεσε σε βάθος αρκετών μέτρων και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Οι σύντροφοί του, κάλεσαν σε βοήθεια μέσω ασυρμάτου και στο σημείο έσπευσαν αρχικά οι διαχειριστές των καταφυγίων «Χρήστος Κάκκαλος» και «Αποστολίδης», την ώρα που από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη κινητοποιήθηκαν συνολικά έντεκα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης.

Δυστυχώς για τον 40χρονο κανείς δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει καθώς ήταν ήδη νεκρός ενώ στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση μεταφοράς της σορού του στην Κατερίνη.

Σχετικές ειδήσεις