ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Μεγάλες οι καθυστερήσεις στην ταυτοποίηση των μεταναστών - 5.000 βρίσκονται στο νησί

Κως: Μεγάλες οι καθυστερήσεις στην ταυτοποίηση των μεταναστών - 5.000 βρίσκονται στο νησί

Τη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στη διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών επισημαίνει ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης.

Ο μικρός αριθμός αστυνόμων που βρίσκονται στο νησί, δεν βοηθά στο να γίνεται γρήγορα η ταυτοποίηση των μεταναστών, με αποτέλεσμα να ζουν αυτή τη στιγμή στο νησί της Κω περίπου 5.000 μετανάστες.

«Δεν έχουμε τη δυνατότητα με τη δύναμη της αστυνομίας που υπάρχει εδώ να γίνεται ταυτοποίηση σύντομα. Αυτή τη στιγμή, υπολογίζουμε ότι υπάρχουν στο νησί περίπου 5.000 μετανάστες. Ή τους βάζουμε στο καράβι και η ταυτοποίηση να γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά ή κάθε μέρα το πρόβλημα θα διογκώνεται και θα μαζεύονται όλοι έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου θα δημιουργούνται προβλήματα», αναφέρει ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κάνε κάτι δήμαρχέ μου», ζητούν από τον κ. Κυρίτση καθημερινά οι κάτοικοι του νησιού όπως δηλώνει ο ίδιος και προσθέτει ότι ο δήμος έχει ασκήσει σε όλα τα επίπεδα πιέσεις αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Κω βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης (2/9) το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο παρέλαβε και θα μεταφέρει στον Πειραιά μόλις 490 ταυτοποιημένους μετανάστες.

Το πλοίο θα περάσει και από την Κάλυμνο για να επιβιβάσει 200 πρόσφυγες, τη Λέρο για να παραλάβει άλλους 1.000 και τη Μυτιλήνη όπου το περιμένουν περίπου 800 άτομα, πριν κατευθυνθεί προς το λιμάνι του Πειραιά.

Επίσης, στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκεται το καταμαράν "ΤΕRA JET" με σημαία Κύπρου από όπου αναμένεται να παραλάβει περίπου 1.720 άτομα. Θα αναχωρήσει στις 12 το μεσημέρι, με ώρα άφιξης στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 9:30 το βράδυ.

Σχετικές ειδήσεις