ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικός επίλογος για τον αστυνομικό που είχε χτυπηθεί στα Ζωνιανά

Τραγικός επίλογος για τον αστυνομικό που είχε χτυπηθεί στα Ζωνιανά

Ο Στάθης Λαζαρίδης, το τραγικό θύμα της αστυνομικής επιχείρησης «φιάσκο» των Ζωνιανών το 2007, άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής (6/9).

Τι συνέβη στα Ζωνιανά το 2007 - Ο Γολγοθάς της οικογένειας του Στάθη Λαζαρίδη

Μετά από μάχη οκτώ χρόνων, μάχη την οποία έδωσε ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι, η καρδιά του Στάθη Λαζαρίδη δεν άντεξε και έπαψε να χτυπά, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η ζωή στάθηκε ιδιαίτερα σκληρή στον ειδικό φρουρό. Σαράντα ημέρες αφότου είχε γίνει πατέρας, στις 5 Νοεμβρίου του 2007, λάμβανε μέρος σε μια αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών.

Περίπου ένα χιλιόμετρο έξω από τα Ζωνιανά, τα 12 τζιπ στα οποία επέβαιναν 45 αστυνομικοί των ΤΑΕ Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου – μαζί και ο Στάθης Λαζαρίδης- δέχθηκαν καταιγισμό πυρών.

Μια σφαίρα από Καλάσνικοφ χτύπησε τον άτυχο ειδικό φρουρό στον αυχένα. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε ο Γολγοθάς για τον ίδιο και την οικογένειά του καθώς πλέον ο Στάθης Λαζαρίδης δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Ακολούθησαν κι άλλες χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ, με παρέμβαση της Πολιτείας, αλλά δεν υπήρξε κάποια θετική εξέλιξη.

Αμέσως μετά το ταξίδι στο Ισραήλ, ο άτυχος νέος νοσηλεύτηκε για έναν μήνα στο «Γεννηματάς», όπου έπαθε πνευμονία και από κει μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία». Από τις 15 Ιουλίου και μετά νοσηλευόταν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, είχε γίνει έκκληση για αίμα καθώς είχε υποστεί σηψαιμία.

Τελικά υπέκυψε στο 401 Γενικό Νοσοκομείο, στις 10 το βράδυ της Κυριακής (6/9), σε ηλικία μόλις 35 ετών.

Σχετικές ειδήσεις