ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Εικοσιτέσσερεις μεταλλωρύχοι βγήκαν από τις στοές της Ολυμπιάδας

Χαλκιδική: Εικοσιτέσσερεις μεταλλωρύχοι βγήκαν από τις στοές της Ολυμπιάδας

Εικοσιτέσσερεις μεταλλωρύχοι βγήκαν το μεσημέρι από τις στοές της Ολυμπιάδας, μετά από δεκαεπτά μέρες παραμονής τους εκεί μαζί με άλλους υπογείτες συναδέλφους τους, που εξακολουθούν να παραμένουν έγκλειστοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σταμάτημα των εργασιών στα μεταλλεία.

Την ίδια ώρα, άλλοι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας παραμένουν με τα αντίσκηνά τους στημένα έξω από το ΥΠΑΠΕΝ στην Αθήνα.

Δύο από τους υπογείτες στις στοές της Ολυμπιάδας κρίθηκε από τον γιατρό εργασίας της εταιρίας ότι έπρεπε να μεταφερθούν στην επιφάνεια για εξετάσεις, ενώ και οι υπόλοιποι που βγήκαν από τα υπόγεια εξετάστηκαν επίσης από την ομάδα υγιεινής και ασφάλειας της εταιρίας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο προϊστάμενος του τμήματος υγείας της εταιρίας, γιατρός, Βασίλης Βασιλειάδης, αρκετοί μεταλλωρύχοι εμφανίζουν λόγω του πολυήμερου εγκλεισμού τους στις στοές «δυσφορία, κόπωση και καταβολή δυνάμεων» και για το λόγο αυτό ζητήθηκε από τον ίδιο, ειδικά για τους δύο, σήμερα (9/9/2015) το μεσημέρι, ασθενοφόρο της εταιρίας και όχημα μεταφοράς προσωπικού. Ο ένας από τους δύο βγαίνοντας εξετάστηκε επί τόπου και ο άλλος μεταφέρθηκε στο ιατρικό τμήμα της εταιρίας στο Μαδέμ Λάκκο.

«Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους, έστω κι εξαντλημένοι και δεν είναι εύκολο να τους πείσει κανείς να διακόψουν, έστω και για λίγο, αν και υπάρχει επιβάρυνση για την υγεία τους, λόγω των συνθηκών και της πολυήμερης παραμονής τους μέσα στις στοές, ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Για αυτό και καθημερινά βρισκόμαστε κάτω με την ομάδα για να παρακολουθούμε και να εξετάζουμε τις συνθήκες και την κατάσταση της υγείας τους. Σημαντικό ρόλο έπαιξε για να πειστούν να βγουν κάποιοι από αυτούς και η στάση και η αντιμετώπιση της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΑΠΕΝ», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης.

Σχετικές ειδήσεις