ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι - Ένα παιδί και δύο ακόμα μετανάστες νεκροί

Νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι - Ένα παιδί και δύο ακόμα μετανάστες νεκροί

Για μια ακόμα φορά, μετανάστες, μεταξύ τους ένα παιδί, άφησαν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα, προσπαθώντας να φτάσουν στην Ελλάδα πάνω σε μια βάρκα.

Η νέα αυτή τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (13/9) στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όταν βάρκα στην οποία επέβαιναν περίπου 110 άτομα, ανατράπηκε.

Οι άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά στη θάλασσα και τρεις από αυτούς -μεταξύ τους κι ένα παιδί- δεν άντεξαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή, πριν φτάσει βοήθεια.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112, στο οποίο αναφερόταν ότι 112 μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και ξεκίνησε πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα τρεις νεκροί, 68 διασώθησαν, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου.

Παράλληλα, άκαρπες παραμένουν έως το πρωί της Κυριακής (13/9) οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.

Το λιμενικό περισυνέλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό σήμερα Κυριακή στη Μυτιλήνη

Στη Μυτιλήνη θα μεταβεί σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, όπου και θα συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

Σχετικές ειδήσεις