ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω Αχαΐα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 15χρονος που σκότωσε τον 17χρονο (pics)

Κάτω Αχαΐα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 15χρονος που σκότωσε τον 17χρονο (pics)

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη (16/9/2015) ζήτησαν και πήραν ο 15χρονος και η μητέρα του που κατηγορούνται αντίστοιχα για την δολοφονία του 17χρονου στη Κάτω Αχαΐα και για παραμέληση ανηλίκου.

Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, ο συνήγορος του 15χρονου ζήτησε και πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και έτσι ο ανήλικος αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη (16/9) μαζί με την μητέρα του η οποία συνελήφθη και κατηγορείται για παραμέληση ανηλίκου αφέθηκε ελεύθερη ενώ σε βάρος της ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Τα πρώτα λόγια του 15χρονου μετά την σύλληψή του στους αστυνομικούς ήταν: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, μόνο να τον φοβερίσω, ήμασταν φίλοι...».

Στο μεταξύ η αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια, για την προσαγωγή μητέρας και γιου, υπό το φόβο να υπάρξει κάποιοι απρόοπτο. Ειδικότερα, τόσο ο 15χρονος όσο και η 42χρονη φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ γύρω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας υπήρχαν παντού αστυνομικοί.

Όσον αφορά τα κίνητρα του θανάσιμου τραυματισμού του 17χρονου από τον 15χρονο, η αστυνομία τα αποδίδει σε προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι δύο ανήλικοι, αλλά και στο χθεσινό περιστατικό του διαπληκτισμού μεταξύ δράστη και θύματος, όπου σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες στον 15χρονο.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, στο πλευρό του 15χρονου και της μητέρας του βρίσκεται ο αδελφός του πατέρα του. Ο πατέρας του έρχεται αεροπορικώς από την Ολλανδία όπου είχε μεταβεί καθώς δραστηριοποιείται στο χώρο των Διεθνών μεταφορών.

Πηγή φωτογραφιών: patrastimes.gr

Σχετικές ειδήσεις