ΕΛΛΑΔΑ

Στην ΕΡΤ οι μεταλλωρύχοι – Ζητούν συνάντηση με Τσίπρα, Μεϊμαράκη (pics&vids)

Στην ΕΡΤ οι μεταλλωρύχοι – Ζητούν συνάντηση με Τσίπρα, Μεϊμαράκη (pics&vids)

Αποχωρούν από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οι μεταλλωρύχοι λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Εκρηκτικό το κλίμα έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με τους άνδρες των ΜΑΤ να έχουν εγκλωβίσει τους μεταλλωρύχους, που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της δημόσιας τηλεόρασης από τις 7 το απόγευμα, στην οδό Μανδηλαρά, προκειμένου να τους εμποδίσουν από το να εισβάλλουν (πηδώντας τα κάγκελα) στην ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για λίγα λεπτά η λεωφόρος Μεσογείων εξαιτίας των επεισοδίων.

Οι μεταλλωρύχοι που διαμαρτύρονται για την απόφαση αναστολής των τεχνικών μελετών για τη λειτουργία των μεταλλείων της "Ελληνικός Χρυσός", έχουν σηκώσει πανό έξω από την ΕΡΤ και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να φύγουν από εκεί αν δεν συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευ. Μεϊμαράκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις νωρίτερα περικύκλωσαν τους μεταλλωρύχους με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να γίνει περιορισμένη χρήση χημικών. Οι εργαζόμενοι άρχισαν να φωνάζουν σπρώχνοντας τους αστυνομικούς, ενώ χτυπούσαν τα κράνη τους στο έδαφος.

«Ήρθαμε Αθήνα για την ευημερία, είμαστε εργαζόμενοι από τα μεταλλεία», γράφει ένα από τα πανό των μεταλλωρύχων.

«Ήρθαμε εδώ να πούμε τον καημό μας, είναι μια άδικη απόφαση του Πάνου Σκουρλέτη. Μας έστειλε στην ανεργία, 2000 οικογένειες και έστειλε μια περιοχή στην φτώχεια και στην ανέχεια. Θα μείνουμε όσο χρειαστεί, όπου και αν χρειαστεί θα ήμαστε εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων στο Newsbomb.gr o πρόεδρος των εργαζομένων, Γιώργος Χατζής.

Σχετικές ειδήσεις