ΕΛΛΑΔΑ

Με 2,3 εκατ. ευρώ ενισχύεται ο ελληνικός αγροτικός τομέας

Με 2,3 εκατ. ευρώ ενισχύεται ο ελληνικός αγροτικός τομέας

Με στόχο τη αντιμετώπιση προβλημάτων στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων και του χοιρινού κρέατος, το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο ενέκρινε κονδύλι ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς, ο οποίος σημείωσε ότι ως προς τη διανομή θα υπάρξει ευελιξία ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα.

Όπως πρόσθεσε, οι γεωργοί καλούνται να ξεπεράσουν τις σοβαρές δυσκολίες της τρέχουσας συγκυρίας.
«Πρωτίστως όμως χρειάζονται ένα πιο σταθερό ορίζοντα, μια μεσοπρόθεσμη προοπτική για να προγραμματίσουν τις επιλογές και τις επενδύσεις τους, στην προσπάθεια της απαραίτητης παραγωγικής μας ανασυγκρότησης, στα πρόθυρα μάλιστα της νέας προγραμματικής περιόδου» συμπλήρωσε.

«Στο πλαίσιο αυτό, οι αυξημένες προκαταβολές των άμεσων ενισχύσεων, στηρίζουν άμεσα το εισόδημα των γεωργών με ποσά που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και τονώνουν τη ρευστότητα και την οικονομική δραστηριότητα στην ύπαιθρο», σημείωσε ο κ. Μελάς.

«Για συνολική και ισχυρή δέσμη μέτρων στήριξης, αποφασιστικής σημασίας» καθώς και «για σημαντική δήλωση υποστήριξης από την Επιτροπή για την ευρωπαϊκή γεωργία», έκανε λόγο ο επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν.

Σχετικές ειδήσεις