ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισαν οι αντιδράσεις για το Κέντρο Υποδοχής στη Β. Ελλάδα

Άρχισαν οι αντιδράσεις για το Κέντρο Υποδοχής στη Β. Ελλάδα

Οι δήμαρχοι Ωραιόκαστρου και Δέλτα Αστέριος Γαβότσης και Μίμης Φωτόπουλος ήδη διαμαρτυρήθηκαν για την επιλογή του Χώρου Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε χώρο που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ.Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Ιωάννης Τσουκνιδάς, είχε ενημερωθεί πριν από μία βδομάδα από τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Φίλιππο Τσαλίδη για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί σε περιοχή του δήμου του, κέντρο φιλοξενίας.

«Πρόκειται για ένα χώρο 10-15 στρεμμάτων που ανήκει στην ΓΑΙΑΟΣΕ, η οποία και τον παραχώρησε προκειμένου να δημιουργηθεί ο χώρος φιλοξενίας» ξεκαθάρισε ο κ. Τσουκνιδάς, προσθέτοντας ότι ο δήμος θα συνδράμει όποτε του ζητηθεί.

Τα προπαρασκευασμένα σπίτια που θα χρησιμοποιηθούν μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στον σιδηροδρομικό σταθμό Αγχιάλου, στον δήμο Χαλκηδόνας.

Οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου και Δέλτα πάντως δήλωσαν άγνοια για την επιλογή της περιοχής καθώς και για το πού ανήκει διοικητικά. Επικοινώνησαν με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί συνάντηση στο δημαρχείο Δέλτα με τη συμμετοχή του Απόστολου Τζιτζικώστα και των δύο δημάρχων.

Ο κ. Φωτόπουλος μίλησε για «ανοργανωσιά από πλευράς της κυβέρνησης», υπογραμμίζοντας ότι στον χώρο δεν υπάρχει «ούτε νερό, ούτε τουαλέτες και ρεύμα», ενώ την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκαν από την κυβέρνηση εξέφρασε ο κ.Γαβότσης.
«Ο χώρος δεν έχει καμία υποδομή και η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καν ενημερωθεί προκειμένου να ενσκήψει στο θέμα και ίσως να υποδείξει έναν άλλο χώρο» είπε, εκφράζοντας παράλληλα την απορία του για το πού ανήκει διοικητικά ο επιλεγμένος χώρος αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, «βρίσκεται στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου, Δέλτα και Χαλκηδόνας».

Σχετικές ειδήσεις