ΕΛΛΑΔΑ

Υπογράφονται οι συμβάσεις για τις καθαρίστριες των σχολείων

Υπογράφονται οι συμβάσεις για τις καθαρίστριες των σχολείων

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την υπογραφή συμβάσεων από τις Σχολικές Επιτροπές των δήμων της χώρας για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η υπουργός Πολιτισμού - Παιδείας - Θρησκευμάτων Ευφροσύνη Κιάου στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, έχει ήδη ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο, η υπογραφή δηλαδή των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων με συμβάσεις που θα υπογραφούν με τις Σχολικές Επιτροπές των δήμων.

Για τη φετινή σχολική χρονιά ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ανθρωποωρών απασχόλησης, σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ, ορίζεται στα 13.856.832 ευρώ, ενώ η προβλεπόμενη δαπάνη ανέρχεται στα 33.660.473,67 ευρώ, των οποίων το ποσό των 15.564.000 ευρώ για το 2015 και το ποσό των 18.096.473,67 ευρώ για το 2016.

Το ποσό μεταβιβάστηκε στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, το οποίο θα προχωρήσει στην κατανομή του στις Σχολικές Επιτροπές των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που στερούνται προσωπικού καθαριότητας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων