ΕΛΛΑΔΑ

Ειδομένη: Στήνονται σκηνές για πρόσφυγες και μετανάστες

Ειδομένη: Στήνονται σκηνές για πρόσφυγες και μετανάστες

Δίπλα από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας και Σκοπίων, έχουν ήδη στηθεί πέντε μεγάλες σκηνές στις οποίες μπορούν να βρουν προσωρινό καταφύγιο περισσότερα από 1.000 άτομα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που πρόκειται να διέλθουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων, μπορούν να ξεκουράζονται για λίγες ώρες στον καταυλισμό ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει από σήμερα -φιλοξενώντας περίπου 200 άτομα- στο ύψος της Ειδομένης.

Ο καταυλισμός είναι οργανωμένος ώστε να παρέχει και πλήρη υγειονομική περίθαλψη ενώ σε ειδικά σημεία, θα μοιράζονται τρόφιμα και νερό και θα υπάρχει 24ωρη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να φορτίζουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Θα υπάρχει, επίσης, τρεχούμενο πόσιμο νερό και wi-fi, παροχή εξαιρετικά σημαντική για τους πρόσφυγες που θέλουν να επικοινωνήσουν και να μάθουν τα νέα των μελών της οικογένειάς τους που άφησαν πίσω στην πατρίδα.

Ο καταυλισμός θα λειτουργήσει από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR) -με τη συμμετοχή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, των Γιατρών του Κόσμου, της Praxis και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων και εθελοντών.

Παράλληλα στην πλατεία Βικτωρίας, έχουν στηθεί πάνω από 80 σκηνές, καθώς οι πρόσφυγες που είχαν βρει καταφύγιο από την κακοκαιρία στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο επέστρεψαν στο κέντρο της Αθήνας.

Το γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου θα είναι ανοικτό για τους πρόσφυγες μέχρι την Παρασκευή, καθώς μετά ο χώρος δεν θα είναι πλέον διαθέσιμος λόγω προγραμματισμένων αθλητικών διοργανώσεων.

Σχετικές ειδήσεις