ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο «χτύπημα» που σχεδίαζε ο Πετρακάκος

Το νέο «χτύπημα» που σχεδίαζε ο Πετρακάκος

Στα χέρια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης 24/09 ο Γιώργος Πετρακάκος, ο φερόμενος ως συνεργός του καταδικασμένου Νίκου Μαζιώτη.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο συνεργός του Μαζιώτη – Συνεχίζονται οι έρευνες σε Βόλο, Λαμία και Αθήνα

Έπειτα από κινηματογραφική επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων, ο Γιώργος Πετρακάκος, συνελήφθη έξω από το διαμέρισμα που διέμενε στο κέντρο του Βόλου.

petrakakos2

Πάνοπλοι αστυνομικοί είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του, προκειμένου να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω. Ο Πετρακάκος «έπεσε» στα χέρια της αντιτρομοκρατικής τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι μαζί με τη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά, χωρίς να προβάλλει καμία αντίσταση.

Σχεδίαζε νέα ληστεία

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από τα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν από τις έρευνες σε σπίτια και αποθήκες, εκτιμούν ότι ο Γιώργος Πετρακάκος, ο οποίος κατηγορείται ότι είναι συνεργός του καταδικασμένου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη, σχεδίαζε νέο μεγάλο «χτύπημα.

Ο Γιώργος Πετρακάκος φαίνεται ότι σχεδίαζε επιμελώς μια νέα μεγάλη ληστεία σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, καθώς είχε κρύψει πέντε αυτοκίνητα, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν προκειμένου να διαφύγει.

Άλλωστε, ο Πετρακάκος είχε έφεση στην κλοπή αυτοκινήτων, καθώς ένα από αυτά, που είχε κλέψει το 2006 από από την Ανάληψη Θεσσαλονίκης, είχε χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά.

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ έβαλε τέλος στα όποια σχέδια του, ενώ τώρα οι έρευνες επικεντρώνονται στα αυτοκίνητα και στον οπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ποιος ο ρόλος της 36χρονης συντρόφου του Πετρακάκου

Στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται και η 36χρονη σύντροφος του Γιώργου Πετρακάκου, με τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής να ερευνά αν είχε σχέση με τη ληστεία στις Σπέτσες το καλοκαίρι του 2013, αλλά και με τα χτυπήματα που είχε πραγματοποιήσει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών.

Τα αποτυπώματα και το DNA της 36χρονης θα εξεταστούν στα εργαστήρια της αστυνομίας με βάση τα αποτυπώματα (που δεν είχαν ταυτοποιηθεί) και το γενετικό υλικό που έχουν από τις ληστείες όπου υπήρχε παρουσία γυναίκας.

Τι βρήκε η αντιτρομοκρατική στο σπίτι του Πετρακάκου

volos petrakakos

Αυτή τη στιγμή από την Αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις κατ’ οίκον έρευνες στον Βόλο. Συγκεκριμένα, σε μια οικία, σε μια αποθήκη και ένα λυόμενο. Επίσης, εξετάζεται εξονυχιστικά ένα σπίτι στην Αγ. Παρασκευή Αττικής, ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ «σκανάρουν» και μια αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας

tvstar

Προ τον παρόν η ΕΛ.ΑΣ έχει βρει:

• πολεμικό τυφέκιο KALASHNIKOV και πιστόλι GLOCK
• φορητός υπολογιστής (laptop)
• τρεις καταγραφικές συσκευές εικόνας (κάμερες)
• δύο πλαστές ταυτότητες και πλαστό δίπλωμα με φωτογραφίες του Πετρακάκου Γεωργίου
• κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και τηλεκάρτες

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Γιώργος Πετρακάκος συνελήφθη σε δρόμο μαζί με μία γυναίκα, στο κέντρο του Βόλου, λίγο μετά την έξοδό τους από διαμέρισμα πολυκατοικίας που φέρεται να το είχε νοικιάσει, με πλαστή ταυτότητα, η φίλη του.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, η σύντροφός του είναι αδελφή του Τάσου Θεοφίλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την ένοπλη ληστεία τράπεζας στη Νάουσα της Πάρου και τη δολοφονία του οδηγού ταξί.

Μαζί του συνελήφθησαν, επίσης, και δύο άντρες, ηλικίας 35 και 27 ετών, για υπόθαλψη, οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό, διέμεναν σε ξενοδοχείο στην παραλία το Βόλου, σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το διαμέρισμα που είχε ενοικιάσει ο Πετρακάκος.

Το προφίλ του Γιώργου Πετρακάκου

Με βάση τα στοιχεία που είχε συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ., ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, φερόμενος και ως υπαρχηγός του Μαζιώτη, δεν έχει άμεση σχέση με τον ένοπλο αγώνα ή τη δράση τρομοκρατών, αλλά θεωρείται ως ο σύνδεσμος του εγκέφαλου του Επαναστατικού Αγώνα με τους ποινικούς.

Ήταν καταζητούμενος εδώ και μια πενταετία και υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες και συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ενώ, σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του «Βήματος», διέμενε στην οδό Αθανασίου Διάκου στην Αγία Παρασκευή (στο σπίτι του έχουν γίνει πολλές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.) και είχε συλληφθεί το 2002 από την Ασφάλεια Αττικής με τρία ακόμη άτομα 30-40 ετών για πέντε ληστείες τραπεζών, στην Αγία Παρασκευή, στην Παλλήνη κ.α.

Στις φυλακές Τρικάλων γνώρισε μέσω ενός Γεωργιανού τον Β. Παλαιοκώστα και μετά την πρώτη απόδρασή του με ελικόπτερο το καλοκαίρι του 2006 φέρεται να είχαν προχωρήσει σε ληστείες μαζί.

Ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, στις 17 Απριλίου 2008, φέρεται να είχε λάβει μέρος κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στον Χολαργό, όπου είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας αστυνομικός με πιστόλι που βρέθηκε στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Αυτό το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο ακόμη ληστείες το καλοκαίρι του 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και το Μοσχάτο Αττικής.

Στη ληστεία της Πυλαίας, οι δράστες είχαν αποσπάσει το πιστόλι του διευθυντή της τράπεζας, το οποίο τον Αύγουστο του 2008 βρέθηκε στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα, όταν είχε συλληφθεί με αντιεξουσιαστές συνεργούς του, στο κρησφύγετο που κρατούσαν όμηρο τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά.

Στο οπλοστάσιο του Παλαιοκώστα στη Σουρωτή Χαλκιδικής, είχαν εντοπιστεί μεταξύ άλλων το δίπλωμα οδήγησης του Γιώργου Πετρακάκου, τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ένα αντιαρματικό RPG-7, ίδιας παρτίδας με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας στις 12 Ιανουαρίου 2007 για να πλήξει το θυρεό της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Το υποπολυβόλο ΜΡ5, που είχε βρεθεί στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη, είχε αφαιρεθεί από τον αστυνομικό φύλακα τράπεζας κατά τη διάρκεια ληστείας, στις 25 Αυγούστου 2004 στην οδό Βασ. Ολγας στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, το αυτοκίνητο μάρκας Renault Scenic, που είχαν στην κατοχή τους μέλη του Επαναστατικού Αγώνα πριν από τη σύλληψή τους τον Απρίλιο του 2010, φέρεται να το είχε κλέψει ο Γιώργος Πετρακάκος στις 31 Αυγούστου 2007 από το σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ενώ ένα δεύτερο είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην Επανωμή και στην απαγωγή Μυλωνά.

Σχετικές ειδήσεις