ΕΛΛΑΔΑ

Αίγινα: Πιλοτική εφαρμογή νέου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων

Αίγινα: Πιλοτική εφαρμογή νέου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων

Στην πιλοτική εφαρμογή ενός πρωτοποριακού μοντέλου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων θα προχωρήσει ο δήμος Αίγινας μετά την επίδειξη της λειτουργίας του συστήματος στο παλιό δημαρχείο της πόλης την οποία παρακολούθησαν οι δήμαρχοι Αίγινας και Σπετσών Δημήτρης Μούρτζης και Παναγιώτης Λυράκης, πολίτες, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Πρόκειται για ένα μοντέλο διαχείρισης το οποίο είναι απόλυτα σύμφωνο με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ιδιαιτέρα αποτελεσματικό για αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και ΧΥΤΑ.

Είναι οικολογικό «χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση για το περιβάλλον» όπως τονίστηκε και ταυτόχρονα παραγωγικό αφού επεξεργάζεται τα σύμμεικτα απορρίμματα με η χωρίς διαλογή και παράγει προϊόντα έτοιμα προς χρήση (σανίδες, υλικά οδοποιίας, γλάστρες, κ.α.) ενώ παράλληλα δημιουργεί θέσεις εργασίας σε τοπικά επίπεδα.

«Σύστημα απόλυτα ικανοποιητικό» το χαρακτήρισε και ο δήμαρχος Σπετσών κ. Λυράκης προσθέτοντας σε συνάρτηση με τον υψηλό όγκο των απορριμμάτων που καλούνται να διαχειριστούν τα νησιά τους θερινούς μήνες.

Σχετικές ειδήσεις