ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα του δήμου κατά της ΔΕΗ

Ζάκυνθος: Εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα του δήμου κατά της ΔΕΗ

Σήμερα Παρασκευή (2/10) αναμένεταινα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δήμος Ζακύνθου κατά της ΔΕΗ προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να προκύψουν προβλήματα με την υδροδότηση του νησιού, καθώς έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος στα αντλιοστάσια του δικτύου ύδρευσης.

Συνεχίζονται οι επαφές του Δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά, προκειμένου να υπάρχουν και πολιτικές πιέσεις προς τη ΔΕΗ για να μην εφαρμόσει το πρόγραμμα διακοπών που ανακοίνωσε και παράλληλα, να «δεχτεί» το αίτημα του δήμου για διακανονισμό του παλιού χρέους με 150 δόσεις, την χρέωση με επιτόκιο 3% και όχι 6% όπως ισχύει σήμερα αλλά και την τιμολόγηση του ρεύματος με βάση το βιομηχανικό και όχι το οικιακό τιμολόγιο.

Μεταξύ των επαφών του κ. Κολοκοτά ήταν και η χθεσινή με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργο Πατούλη.

Στη συνάντηση αυτή, εκτός από το μέλλον των χρηματοδοτούμενων μέσω ΕΣΠΑ έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, συζητήθηκαν και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τη δημόσια Υγεία από την πιθανή διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ εάν δεν υπάρξει κάποια σχετική ρύθμιση των χρεωστούμενων οφειλών.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., επεσήμανε τη σοβαρότητα του προβλήματος από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς στην περίπτωση αυτή θα προκληθεί ανωμαλία στην υδροληψία μέσω των γεωτρήσεων στα νησιά.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Πατούλης, επανέλαβε τη θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης στη βάση της σύνθεσης των πολιτικών με στόχο τον εξορθολογισμό των προβλημάτων και την προάσπιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στο σύνολο της επικράτειας με έμφαση στη νησιωτική και ορεινή ηπειρωτική χώρα που αντιμετωπίζει προβλήματα διαφορετικής φύσης από εκείνα στα αστικά κέντρα.

Σχετικές ειδήσεις