ΕΛΛΑΔΑ

Τα έξοδα μίας οικογένειας ενόψει φθινοπώρου

Τα έξοδα μίας οικογένειας ενόψει φθινοπώρου

Οι ελληνικές οικογένειες διοχετεύουν το «ψαλιδισμένο» εισόδημα τους πρωτίστως στις βασικές ανάγκες και δευτερευόντως στη προσωπική φροντίδα και στις εξόδους.

Το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών συνεχίζει να πηγαίνει (έστω και μειωμένο) στα είδη διατροφής και στη στέγαση, ενώ «μαχαίρι» μπήκε στη διασκέδαση και στις εξόδους σε εστιατόρια και ταβέρνες.

Πολλά χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, φεύγουν καθημερινά χωρίς να το καταλάβουμε… λόγω κακών υπολογισμών π.χ στο σούπερ μάρκετ.

Η σωστή διαχείριση των οικονομικών του νοικοκυριού ήταν ανέκαθεν σημαντική για την οικογενειακή ευημερία, σε καιρούς κρίσης, ωστόσο, είναι ακόμα πιο απαραίτητη. Η μείωση των μισθών, η ανεργία και οι συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής. Για αυτό το λόγο, ο σωστός υπολογισμός στα έξοδα και η έρευνα είναι σημεία που θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή.

Φθινόπωρο και έξοδα πάνε μαζί!

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή που ξεκινούν τα βάσανα για χιλιάδες παιδιά, φοιτητές, αλλά και γονείς που με μολύβι και χαρτί υπολογίζουν όλα όσα πρέπει να ξοδέψουν για το νέο ξεκίνημα των παιδιών τους. Έπιπλα, σπίτι, ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο… και όλα αυτά επί δύο. Και σε όλα αυτά αν υπολογίσουμε και το σούπερ μάρκετ… το ποσό εκτοξεύεται.

Πώς θα βρεθεί, όμως, η χρυσή τομή της εξοικονόμησης;

Η επίσκεψη στο σούπερ-μάρκετ είναι απαραίτητη, αλλά μπορεί να κοστίσει ακριβά, αν δεν μελετήσουμε διεξοδικά για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

Επειδή το σούπερ μάρκετ θα είναι πάντα ψηλά στη λίστα των εξόδων μας, τα χρήματα που ξοδεύουμε σε αυτό μπορούν να μειωθούν κατά πολύ (ώστε να διοχετευτούν αλλού) συγκρίνοντας τις τιμές.

Κινηθείτε στο σωστό σούπερ μάρκετ

Η οικονομία ξεκινά από το καλάθι… Ερευνώντας και συγκρίνοντας τις τιμές της αγοράς, το Newsbomb.gr εντόπισε πραγματικά φθηνά και ποιοτικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία και να κρατήσετε τα έξοδα του σούπερ μάρκετ σταθερά, ώστε να ικανοποιήσετε άλλες πολύ σημαντικές ανάγκες της καθημερινότητας.

Μπαίνοντας σε ένα κατάστημα της αλυσίδας Lidl, οι μειωμένες τιμές θα σας αφήσουν ευχαριστημένους μα πάνω από όλα καθόλου ζημιωμένους. Με το καλάθι γεμάτο, τόσο για το δικό σας νοικοκυριό όσο και για το φοιτητικό σπίτι του παιδιού σας, μπορείτε να κάνετε πραγματική οικονομία.

Ας δώσουμε μερικά παραδείγματα. Η εξοικονόμηση ξεκινά από τον καφέ, που βρίσκεται σε όλα τα σπίτια. Στα ράφια του Lidl εντοπίσαμε τα 50gr Nescafe Classic Στιγμιαίος καφές στην τιμή των 1,59 ευρώ, τη στιγμή που σε άλλες αλυσίδες πωλείται έως και 1,76 ευρώ. Επίσης, οικονομία μπορείτε να πετύχετε αγοράζοντας από τα Lidl και το αγαπημένο γλύκισμα της οικογένειας, τη σοκολάτα Join στην τιμή των 1,25 ευρώ, σημαντικά πιο φθηνή από άλλα σούπερ μάρκετ που την πωλούν 1,36 ευρώ.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι οργανώνοντας σωστά τα οικονομικά του νοικοκυριού και διατηρώντας σταθερή την αξία του «καλαθιού της νοικοκυράς» συμβάλλετε στην ευημερία της οικογένειας.

Σχετικές ειδήσεις