ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς - Αθήνα: Υπεγράφη η σύμβαση για την ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή

Πειραιάς - Αθήνα: Υπεγράφη η σύμβαση για την ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή

Σε ρυθμούς ηλεκτροκίνησης θα βρεθεί στο αστικό τμήμα της πρωτεύουσας ο σιδηρόδρομος, από το φθινόπωρο του 2016, με την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Πειραιάς-Αθήνα.

Η σύμβαση για το έργο «Ολοκλήρωση αναβάθμισης διπλής ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Σιδηροδρομικός Σταθμός Πειραιά - Έξοδος Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών» υπεγράφη μεταξύ της νέας διοίκησης της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε και της Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε -ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Πρόκειται για ένα έργο αξίας 13,6 εκατ. ευρώ, που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό στο πλαίσιο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών και κρίνεται ως απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των κατοίκων του νομού Αττικής στο τμήμα Πειραιά-Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ).

Το ευρύτερο έργο συνοπτικά περιλαμβάνει βελτίωση του σιδηροδρομικού δικτύου, ανακαίνιση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών με νέες αποβάθρες, στέγαστρα, διαβάσεις πεζών κτλ. Επίσης προβλέπεται ανακαίνιση και σε όλους τους σταθμούς Πειραιά-ΣΚΑ, καθώς και δημιουργία νέων στάσεων για τις ανάγκες του Προαστιακού.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα σύνολο από νέες κατασκευές αλλά και υπολειπόμενες εργασίες υποδομής που τα προηγούμενα χρόνια δεν υλοποιήθηκαν λόγω αδυναμιών των εργολαβιών.

Σημειώνεται ότι τα έργα είχαν ξεκινήσει το 2005, αλλά έξι χρόνια αργότερα, το 2011, η εργολαβία διαλύθηκε χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Σχετικές ειδήσεις