ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Αυτός είναι ο διευθυντής που ξυλοκοπήθηκε με μαγκούρα μέσα στο σχολείο (video)

Ρέθυμνο: Αυτός είναι ο διευθυντής που ξυλοκοπήθηκε με μαγκούρα μέσα στο σχολείο (video)

«Σημάδευε το κεφάλι μου», τονίζει ο διευθυντής σχολείου, ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα με μαγκούρα από αδερφό μαθητή τον οποίο είχε αποβάλει.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, στο Γυμνάσιο Συβρίτου στο Δήμο Αμαρίου του νομού Ρεθύμνου, όταν ο αδερφός ενός 13χρονου που αποβλήθηκε από το σχολείο, εισέβαλε σε αυτό και επιτέθηκε με μια μαγκούρα στον διευθυντή.

Από τα χτυπήματα του νεαρού, ο διευθυντής υπέστη κάταγμα στο χέρι ενώ ο δράστης αμέσως μετά εξαφανίστηκε.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα cretalive.gr, ο διευθυντής Βαγγέλης Ανυφαντάκης περιέγραψε το περιστατικό και τα όσα του είπε ο δράστης: «Ποιος είσαι εσύ που θα τον αποβάλεις, με ρώτησε και στη συνέχεια μου επιτέθηκε με την κατσούνα. Αν δεν έβαζα το χέρι μου μπροστά, που έπαθε κάταγμα, θα με χτυπούσε στο κεφάλι, εκεί σημάδευε, και δεν ξερώ και εγώ που θα είχα καταλήξει, μπορεί και νεκρός» τόνισε το θύμα.

Διαμαρτυρόμενοι για αυτό το περιστατικό βίας οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου προχωρούν σήμερα Τετάρτη (14/10) σε απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι «καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη και με δολοφονική πρόθεση επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Διευθυντής του Γυμνασίου της Συβρίτου, μέσα στον χώρο του σχολείου» και ότι προχωρά σε κινητοποιήσεις.

Στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται:

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο και θα τον στηρίξουμε με κάθε μέσο στην διεκδίκηση κάθε έννομου δικαιώματος του.

Καλούμε τις αστυνομικές αρχές, τις τοπικές αρχές αλλά και την τοπική κοινωνία να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα που δεν είναι πρωτοφανή και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε ιδιαίτερα την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ρεθύμνου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης να μην ολιγωρούν και να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες. Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των καθηγητών αλλά και των μαθητών μας. Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την λειτουργία των σχολείων σε αυτές τις περιοχές που με τέτοια γεγονότα διακυβεύεται.

Σαν ένδειξη συμπαράστασης προκηρρύσουμε για την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 24ωρη απεργία(3ωρη στάση από την ΕΛΜΕΡ στην πρώτη βάρδια και 3ωρη στάση από το Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ στην δεύτερη βάρδια) και καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ρεθύμνου».

Σχετικές ειδήσεις