ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ: 450 ευρώ το μήνα για κάθε πρόσληψη

Νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ: 450 ευρώ το μήνα για κάθε πρόσληψη

Μηνιαία επιδότηση ύψους 450 ευρώ το μήνα θα λαμβάνουν οι επιχειρήσεις που μέσα στο 2015 (από τον Ιανουάριο μέχρι τις 31/8/2015) πραγματοποίησαν πρόσληψη άνεργου.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που θα προκηρύξει μέχρι το τέλος του μήνα ο ΟΑΕΔ, ενώ είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται Πρόγραμμα επιβράβευσης επιχειρήσεων και αφορά τις επιχειρήσεις που ενίσχυσαν την απασχόληση και τη διατήρησαν. Την επιδότηση θα τη λαμβάνουν οι επιχειρήσεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Η δράση προϋπολογισμού 61 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ που λήγει και πραγματοποιείται για να επιτευχθεί η απορρόφηση κάποιων πόρων που δεν είχαν απορροφηθεί. Ταυτόχρονα επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που επένδυσαν στην απασχόληση σε μια δύσκολη συγκυρία, απαλλάσσοντας την επιχείρηση από μέρος του μισθολογικού της κόστους.

Ακόμη μια δράση, στο ίδιο πλαίσιο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, για τους αυτοαπασχολούμενους που ξεκίνησαν δραστηριότητα από τον Ιανουάριο του 2014 μέχρι τις 31/8/2015 και είχαν έστω και μια μέρα ανεργίας το προηγούμενο εξάμηνο.

Σε αυτούς το πρόγραμμα επιστρέφει ποσό μέχρι 10.000 ευρώ εφόσον έχουν τιμολόγια δαπανών.