ΕΛΛΑΔΑ

Δουλεμπορικό συγκρούστηκε με πλοίο του λιμενικού - Επτά νεκροί

Δουλεμπορικό συγκρούστηκε με πλοίο του λιμενικού - Επτά νεκροί

Νέα τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (15/10) στη θαλάσσια περιοχή μισό ναυτικό μίλι βόρεια του Μολύβουόταν δουλεμπορικό συγκρούστηκε με πλοίο του Λιμενικού.

Από την σύγκρουση το δουλεμπορικό ανατράπηκε ενώ ως αποτέλεσμα αυτής επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται δύο γυναίκες, ένας άνδρας και τέσσερα παιδιά, ένα από τα οποία ήταν βρέφος.

Μία τραγική λεπτομέρεια έγινε γνωστή το απόγευμα της Πέμπτης καθώς τα τρία από τα τέσσερα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους φέρερται να είναι αδέρφια. Παράλληλα σημειώνεται ότι η μητέρα τους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης αγνοώντας το τι έχει συμβεί στα παιδιά της.

Όπως κατέθεσαν ο επιζήσαντες επιβιβάστηκαν στο σκάφος, μια παλιά ξύλινη βάρκα σήμερα (15/10/2015) το πρωί. Ο Τούρκος μεταφορέας όταν έφθασαν στην οριογραμμή που είχε πάρει 1500 δολάρια για κάθε έναν από όσους μετέφερε εγκατέλειψε το σκάφος επιστρέφοντας στην τουρκική ακτή με φουσκωτό σκάφος που διέθετε εξωλέμβια μηχανή και μέχρι εκείνη τη στιγμή ρυμουλκούσαν.

Οι εναπομείναντες στο σκάφος Σύροι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους πανικοβλήθηκαν. Προσπάθησαν να το οδηγήσουν προς την Ελληνική ακτή μη μπορώντας να ρυθμίζουν ούτε την ταχύτητα του ούτε φυσικά την κατεύθυνση του. «Έτσι εξηγείται η σφοδρότητα της σύγκρουσης με το σκάφος του λιμενικού Σώματος που το εντόπισε και προσπάθησε να το πλησιάσει. Οπότε και επήλθε η σύγκρουση και στη συνέχεια η ανατροπή του» ανέφερε αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που εξέτασε την όλη υπόθεση.

Από τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος που έσπευσαν στην περιοχή διεσώθησαν 31 από τους επιβαίνοντες.

Σχετικές ειδήσεις