ΕΛΛΑΔΑ

Στους πρόσφυγες της Μυτιλήνης σήμερα Σουλτς - Αβραμόπουλος

Στους πρόσφυγες της Μυτιλήνης σήμερα Σουλτς - Αβραμόπουλος

Τη Μυτιλήνη θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή (16/10), ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς μαζί με τον Έλληνα επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον υπουργό Εξωτερικών, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν.

Το πρώτο hot spot (κέντρο υποδοχής προσφύγων) το οποίο θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες στη Μόρια της Λέσβου, θα επισκεφθεί σήμερα ο Μάρτιν Σουλτς κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στο νησί.

Εκεί, θα γίνεται η εγγραφή, η ταυτοποίηση, η δακτυλοσκόπηση και η ενημέρωση των εισερχομένων στη χώρα, ο διαχωρισμός σε πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και σε αιτούντες άσυλο. Στο ίδιο σημείο θα οργανώνονται και οι επιχειρήσεις προώθησης του καθενός προς τις ευρωπαϊκές χώρες ή επαναπατρισμού στις χώρες προέλευσής τους.

Μαζί με τους Σουλτς, Αβραμόπουλο και Άσελμπορν θα βρίσκονται ο διευθυντής της FRONTEX, Φαμπρίς Λεγγέρι και ο εισηγητής της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αντρέα Ριγγόνι.

Τους Ευρωπαίους αξιωματούχους θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής γγ του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος και η προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχετικές ειδήσεις