ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές την Κυριακή στο ΚΕΘΕΑ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Εκλογές την Κυριακή στο ΚΕΘΕΑ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Οι εργαζόμενοι, τα μέλη και οι εθελοντές του ΚΕΘΕΑ εκλέγουν αύριο Κυριακή (18/10) το νέο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου.

Περισσότερα από 900 άτομα απ' όλη τη χώρα θα συμμετάσχουν στη διαδικασία ανάδειξης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων.

Θα εκλέξουν τα 9 από τα 11 τακτικά μέλη καθώς και τα 3 αναπληρωματικά του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ. Τα δύο μη αιρετά μέλη προέρχονται από το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει διετή και άμισθη θητεία και είναι επιφορτισμένο με τη γενική εποπτεία της λειτουργίας του οργανισμού και τον ορισμό του Διευθυντή του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος φέρει τη διοικητική και θεραπευτική ευθύνη για το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης της χώρας.

Οι υποψήφιοι είναι καταξιωμένες προσωπικότητες από το χώρο της Ψυχικής Υγείας, της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της Δικαιοσύνης, του Πολιτισμού, των ΜΜΕ.

Η ανάδειξη του συμβουλίου από ένα εκλεκτορικό σώμα, στο οποίο συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, οι διοικήσεις των επί μέρους Κοινοτήτων και θεραπευμένοι που βρίσκονται σε «τροχιά» επανένταξης, προσδιορίζει το ΚΕΘΕΑ ως «ένα πρότυπο δημοκρατίας, αφού στο σύστημα δεν υπάρχει συγκεντρωτισμός», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Γεράσιμος Νοταράς.

Σχετικές ειδήσεις