ΕΛΛΑΔΑ

ΚΤΕΟ: 'Ερχονται πρόστιμα και κλήσεις από την Τροχαία

ΚΤΕΟ: 'Ερχονται πρόστιμα και κλήσεις από την Τροχαία

Λήγει αύριο Τρίτη (20/10/2015) η προθεσμία για τους οδηγούς ΙΧ αυτοκινήτων, δικύκλων και φορτηγών για να περάσουν το αυτοκίνητο τους από έλεγχο ΚΤΕΟ. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών ΚΤΕΟ, δεν αναμένεται να δοθεί νέα παράταση.


Οσοι δεν προλάβουν, αφ’ ενός μεν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι χάνουν το μπόνους απαλλαγής από το 50% του προστίμου καθυστέρησης (άρα τους περιμένει και ένα ποσό plus 32 ευρώ να πληρώσουν όταν πάνε εκ των υστέρων για έλεγχο), αφ’ ετέρου ότι το πρόστιμο της τροχαίας αγγίζει τα 400 ευρώ! Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση που η Τροχαία σας κόψει πρόστιμο, έχετε μία ευκαιρία δέκα ημερών να το μειώσετε στα 50 ευρώ, στην περίπτωση που προσκομίσετε εντός του χρονικού αυτού ορίου, το αποδεικτικό του τεχνικού ελέγχου.

Από ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ προκύπτει πως μέχρι στιγμής το ποσοστό προσέλευσης εκπρόθεσμων οχημάτων δεν ξεπερνά το 35%.

Πάντως, από τα μέχρι τώρα στοιχεία του Συνδέσμου, προκύπτει και κάτι άλλο: «Η διαφαινόμενη έως και σήμερα αναβλητικότητα των ιδιοκτητών οχημάτων που συνεχίζουν να σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες των προθεσμιών στα ΚΤΕΟ, παράλληλα με την προσέλευση πολλών οχημάτων στα ΚΤΕΟ, δίχως να έχουν εξασφαλίσει πρωτίστως το απαραίτητο ραντεβού –σε συνάρτηση και με την συστηματική “πτώση” του συστήματος TAXIS τις τελευταίες ημέρες, δημιουργούν προϋποθέσεις αδυναμίας εξυπηρέτησης …»

Από αρχές Ιανουαρίου 2016, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα καθώς το πρόστιμο για τη μη διενέργεια ελέγχου ΚΤΕΟ θα φτάσει τα 150 ευρώ! Ο εντοπισμός των εκπρόθεσμων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης και βεβαίωσης της ΔΟΥ από την 01/01/2016.

Ρoή Ειδήσεων