ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Η φωτογραφία του προσφυγόπουλου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης (photo)

Μυτιλήνη: Η φωτογραφία του προσφυγόπουλου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης (photo)

Μια ιδιαίτερα συγκινητική φωτογραφία που σκόρπισε μόνο ελπίδα, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Facebook.

Η φωτογραφία, που έδωσε στη δημοσιότητα το «best.gr». απεικονίζει ένα βρέφος μόλις μερικών ημερών το οποίο χαμογελά στον στον άντρα που το εξετάζει. Το μικρό αγγελούδι διασώθηκε ανάμεσα στους πρόσφυγες και ο γιατρός που το εξέτασε ανήρτησε την ιδιαίτερη αυτή φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Οι γιατροί από την Αχαΐα, δίνουν βοήθεια στους πρόσφυγες που φτάνουν από το νησί της Λέσβου και ο φακός πέρα από της συνήθεις εικόνες απελπισίας απαθανάτισε και αυτό το τρυφερό σκηνικό που σκόρπισε ελπίδα και ήταν αυτό το χαμόγελο.

Ο άντρας που φροντίζει το μικρό προσφυγόπουλο είναι ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης, γνωστός για την ευαισθησία του και την ευσυνειδησία του.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε από τον ίδιο στο facebook και σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου... το χαμόγελο ενός βρέφους στο ιατρείο των γιατρών της Aχαΐας στη Συκαμια Λέσβου».

H αντιπροσωπεία της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων της Αχαΐας προσφέρει εθελοντικά βοήθειά στα παιδιά και τους ενήλικες που ταλαιπωρημένοι από το επικίνδυνο ταξίδι με τις σάπιες βάρκες στο Αιγαίο φθάνουν στο νησί. Οι στιγμές που ζουν οι 18 γιατροί είναι συγκλονιστικές.

Χαρακτηριστικό περιστατικό στο οποίο κλήθηκαν να επέμβουν οι γιατροί αυτό της γέννας ενός μωρού στην παραλία μόλις έφθασε η βάρκα με την έγκυο μητέρα του.

Σχετικές ειδήσεις