ΕΛΛΑΔΑ

Τι άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία

Τι άφησε πίσω της η φονική κακοκαιρία

Ένας νεκρός και μια αγνοούμενη είναι ο τραγικός απολογισμός της φονικής καταιγίδας που σάρωσε την Πέμπτη (22/10) ολόκληρη τη χώρα – Εικόνες βιβλικής καταστροφής στις περιοχές της δυτικής Αττικής και στην Ηλεία

Τραγικές είναι οι συνέπειες της κακοκαιρίας που έπληξε ολόκληρη την Ελλάδα την Πέμπτη (22/10), με την Αθήνα και την Ηλεία να μετρούν τις πληγές τους.

Ένας νεκρός και μια αγνοούμενη ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας

Λόγων των ακραίων καιρικών φαινομένων ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός μέσα από το αυτοκίνητό του σε πλημμυρισμένο δρόμο στο Μενίδι, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην Πετρούλη και τραυματίστηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

5

Ο άτυχος 40χρονος που εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητό του στην οδό Αριστοτέλους στο Μενίδι ανασύρθηκε από περαστικούς χωρίς τις αισθήσεις του. Από το ίδιο Ι.Χ. απεγκλωβίστηκε και η μητέρα του, 71 ετών, η οποία διακομίστηκε στο «Γ.Γεννηματάς».

Από το απόγευμα της Πέμπτης έχει σημάνει συναγερμός σε αστυνομία και πυροσβεστική για την εξαφάνιση μίας γυναίκας στο Καματερό. Το αυτοκίνητό της βρέθηκε στο ρέμα της Πικροδάφνης, όμως η ίδια δεν ήταν μέσα και μέχρι σήμερα η τύχη της αγνοείται.

Βιβλικές καταστροφές στην Αττική

Η έντονη βροχόπτωση από το πρωί της Πέμπτης στην πρωτεύουσα είχε ως αποτέλεσμα να μετραπούν σε χειμάρρους κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

1

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι πως μόνο στην Αττική η πυροσβεστική μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης είχε δεχθεί 835 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και παροχές βοήθειας σε πολίτες που βρέθηκαν περικυκλωμένοι από ορμητικά νερά.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Ελευσίνα, όπου δυο άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους, που γέμισε νερό. Μετά από έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους.

Δείτε τη φωτογραφία από τον Σκαραμαγκά που μας έστειλε αναγνώστης

12170449 10206940203617562 2053195179 n

Κατέρρευσε ολόκληρη πολυκατοικία στο Μενίδι

Τα σοβαρότερα προβλήματα της κακοκαιρία εντοπίζονται στα βόρεια προάστια της Αττικής, στο Καματερό, το Ζεφύρι, το Μενίδι και Άνω Λιόσια.

Στα ρέματα κατέπεσαν πρανή και δένδρα, τα οποία απομακρύνουν συνεχώς τα συνεργεία προκειμένου να μην εμποδίζεται η απορροή της παροχής του νερού. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δέντρα προξένησαν ζημιές σε αυτοκίνητα και δρόμους.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν και στο Παλαιό Ψυχικό όπου κολώνες της ΔΕΗ και πεύκα έπεσαν. Ωστόσο η αντίδραση του Δήμου ήταν άμεση και τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν σχετικά γρήγορα.

Μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στο Μενίδι, όπου μια τριώροφη πολυκατοικία που ήταν χτισμένη κοντά στο ρέμα της Εσχατιάς στο ύψος της συμβολής με Κωστή Παλαμά κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας.

PRIN
2393577

Προβλήματα και στην Πελοπόννησο

Στη Δυτική Ελλάδα ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε χθες μετέτρεψε ολόκληρες περιοχές σε λίμνες, δεκάδες χείμαρροι υπερχείλισαν και σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν. Στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου λόγω κατολισθήσεως η κυκλοφορία είχε διακοπεί (στο ύψος του Βουπρασίου) και τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων. Μεγάλες καταστροφές, επίσης, σημειώθηκαν και στις αγροτικές καλλιέργειες της συγκεκριμένης Περιφέρειας.

ileia

Η καταιγίδα που σάρωσε την Πελοπόννησο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και στην Ηλεία. Από την έντονη βροχή πλημμύρισαν υπόγεια και χωράφια στη Βάρδα Ηλείας, ενώ παρασύρθηκαν και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε επίσης δεκάδες κλήσεις.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Πλημμύρισε η Κως από την έντονη βροχόπτωση

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση στην Κω καθώς οι δρόμοι της μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Η εθνικής Αντιστάσεως, το 1ο χλμ. της Επαρχιακής οδού, το Πλατάνι αλλά και ο επαρχιακός στο δρόμο του Μαρινόπουλου ήταν απροσπέλαστα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Ακόμα σε αρκετά σημεία τόσο στην πόλη της Κω όσο και στα χωριά (κυρίως στο Ζηπάρι) υπήρξε πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων καθώς οι δρόμοι είχαν γεμίσει κλαδιά και διάφορα αντικείμενα τα οποία κατέβαζαν τα ορμητικά νερά των ποταμών.

Ανεμοστρόβιλος στο Μαρούσι

Σχετικές ειδήσεις