ΕΛΛΑΔΑ

Με απρόοπτα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (photos+video)

Με απρόοπτα η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (photos+video)

Δεν έλειψαν και αυτή τη χρονιά τα απρόοπτα από την παρέλαση

Μέλη του Συντονιστικού Φορέα ενάντια στον φράχτη του Έβρου συγκεντρώθηκαν επί της Αριστοτέλους, δίπλα στο χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η μαθητική παρέλαση.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και επισήμαναν πως «Όσο παραμένει όρθιος ο φράχτης και κλειστά τα σύνορα, το Ελληνικό Κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αυτουργοί στις δολοφονίες χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στα παράλια της Μεσογείου, μέσα στα βυθισμένα σαπιοκάραβα των δουλεμπόρων».

Επιπλέον, κάλεσαν τον κόσμο σε πορεία στον Έβρο (Σάββατο 31 Οκτωβρίου) στo πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στον φράχτη, ενώ ζήτησαν:

  • Ελεύθερη μετακίνηση για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες
  • Χαρτιά σε όλους – Καμία απέλαση
  • Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης
  • Ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο
  • Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει τον φράχτη και τα σύνορα

Πριν την έναρξη της παρέλασης οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλο το μήκος της οδού Τσιμισκή και η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του κόσμου που συγκεντρώθηκε λίγο πριν τις 11.00 και στις δυο πλευρές του δρόμου.

Τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των πολιτών, ωστόσο, φαίνεται πως έπιασαν τόπο, αφού η παρουσία των αστυνομικών περιορίστηκε λίγο αργότερα επί της οδού Αριστοτέλους.

Πηγή: thestival.gr