ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Τάκης Παπαγεωργόπουλος

Πέθανε ο Τάκης Παπαγεωργόπουλος

Έφυγε από τη ζωή προ ημερών, σε ηλικία 81 ετών, ο Τάκης Παπαγεωργόπουλος, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα ξεχωριστό Έλληνα και πατριώτη, φλογερό αγωνιστή της Δημοκρατίας, αμετανόητο ιδεολόγο και συνεπή, προοδευτικό άνθρωπο, αφυπνισμένο και ευαίσθητο πολίτη, εξαίρετο και ανιδιοτελή.

«Ο Τάκης, ο αείμνηστος και αξέχαστος φίλος μας, δεν είναι πια μαζί μας. Όμως μας έχει αφήσει ανεξίτηλα στη μνήμη μας την εμβληματική μορφή του «νέου Λοχαγού» στη ''Δίκη του ΑΣΠΙΔΑ'' και τη μαχητική του στάση για την αποκάλυψη της σκευωρίας της Δεξιάς, του Παλατιού και του επερχόμενου Χουντικού Παρακράτους εναντίον των Δημοκρατικών Θεσμών, εναντίον της Ένωσης Κεντρώων και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Τάκης έχει αφήσει ανεξίτηλα στη μνήμη μας ως υποθήκες τις δημοκρατικές και προοδευτικές του ιδέες και τη δια βίου ενεργή στράτευσή του στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της Δικτατορίας, με φυλακίσεις, βασανισμούς και εξορίες.

Ο Τάκης ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στην ίδρυση της αντιστασιακής οργάνωσης του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ), στην ίδρυση και στις νίκες του ΠΑΣΟΚ της Αλλαγής, στις μάχες μέσα στο Κοινοβούλιο, στην συνοδοιπορία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου με όρους πίστης και ταύτισης.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη νοιώθουμε το χρέος να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Τάκη Παπαγεωργόπουλο και να εκφράσουμε ολόψυχα τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι σύντροφε Τάκη, θα είσαι πάντα στις καρδιές μας και πάντα ζωντανός στη μνήμη μας, γιατί οι αγώνες, οι ιδέες, το ήθος, η συνέπεια και η δημιουργική παρουσία σου είναι ένας φωτεινός φάρος για όλους μας».