ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδίας συνέχεια στο Αιγαίο: Πέντε ακόμα μετανάστες νεκροί, μεταξύ τους και τρία παιδιά

Τραγωδίας συνέχεια στο Αιγαίο: Πέντε ακόμα μετανάστες νεκροί, μεταξύ τους και τρία παιδιά

Μεγάλωσε ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων από το χθεσινό ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Εφταλούς στη Λέσβο καθώς βρέθηκαν πέντε ακόμα σοροί από τους 40 μετανάστες που αγνοούνταν.

ΔΕΚΑΕΞΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΝΑΥΑΓΙΑ - 35 ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Τρία παιδιά, μια γυναίκα κι ένας άντρας ανασύρθηκαν νεκροί το πρωί της Πέμπτης (29/10) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου.

Επρόκειτο για πέντε από τους 40 αγνοούμενους από το ναυάγιο που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Εφταλούς, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο μικρά αγόρια κι ένας άνδρας και να διασωθούν 242 άτομα.

Ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έχασαν τη ζωή τους, μόνο από τα χθεσινά ναυάγια σε Λέσβο, Σάμο και Αγαθονήσι, φτάνει τους 16, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 11 παιδιά.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης οι έρευνες από πλωτά του Λιμενικού, ελικόπτερα και σκάφη της Frontex, ελικόπτερo Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και αλιευτικά για τον εντοπισμό τουλάχιστον 35 προσφύγων που χάθηκαν στη θάλασσα, στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τα τουρκικά παράλια σε ελληνικό έδαφος.

Σχετικές ειδήσεις