ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Αιγαίο – 22 νεκροί σε δυο νέα ναυάγια

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Αιγαίο – 22 νεκροί σε δυο νέα ναυάγια

Ανείπωτη τραγωδία στο Αιγαίο με θύματα μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη δυστυχία... ακόμα και όταν φυσούν ισχυροί άνεμοι...

Το ταξίδι 22 ανθρώπων κόπηκε στα φουρτουνιασμένα νερά μεταξύ Καλύμνου και Ρόδου... όταν τα σκάφη στα οποία επέβαιναν βούλιαξαν, παρασύροντάς τους στο θάνατο.

Νέα διπλή τραγωδία με 22 νεκρούς μετανάστες σημειώθηκε στο Αιγαίο...

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου το φυλάκιο Καλολίμνου ενημέρωσε το Λιμενικό για ανατροπή ξύλινης λέμβου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και τρία αλιευτικά σκάφη, τα οποία ξεκίνησαν την προσπάθεια διάσωσης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν 138 άνθρωποι, αλλά δυστυχώς άλλοι 19 εντοπίστηκαν νεκροί, ανάμεσά τους έντεκα παιδιά... τρία εκ των οποίων βρέφη.

C9F0A6B43BB42C08334D202518575601

Η νύχτα ωστόσο... δεν τελείωσε εκεί, νέος συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής (30/10), περίπου στις 5 το πρωί, όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες ναυάγησε λίγο έξω από τη Ρόδο.

Τραγικός απολογισμός... τρεις νεκροί, δυο μικρά παιδιά και μια γυναίκα. Ωστόσο, ώρα με την ώρα αυτός ο αριθμός μπορεί και να αυξάνεται καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ενώ από το ναυάγιο διασώθηκαν άλλοι έξι μετανάστες.

Από τις 7:30 το πρωί της Πέμπτης έως και τις 7:30 το πρωί της Παρασκευής, διασώθηκαν συνολικά 595 πρόσφυγες σε 14 περιστατικά σε Λέσβο, Χίο και άλλα νησιά.

Στο μεταξύ, τρεις αλλοδαποί διακινητές που μετέφεραν με ιστιοφόρο και αποβίβαζαν από βοηθητικό σκάφος του στην Ικαρία 51 πρόσφυγες εντόπισαν και συνέλαβαν το πρωί της Παρασκευής οι λιμενικοί στην περιοχή Μαγγανίτης.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τους απεγκλώβισαν από την απόκρημνη παραλία και τους οδήγησαν στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου.

Άφιξη προσφύγων στην Εφταλού

Ακόμη πέντε σοροί βρέθηκαν σήμερα το πρωί σε ακτές της βορειοδυτικής Λέσβου, ανεβάζοντας στους 15 τους νεκρούς του μεγάλου ναυαγίου με μετανάστες και πρόσφυγες, την Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, νωρίς το απόγευμα, ανοικτά της Εφταλούς.

Σχετικές ειδήσεις