ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Αιγαίο: Δεκατρείς νεκροί από τα νέα ναυάγια σε Σάμο και Φαρμακονήσι

Τραγωδία στο Αιγαίο: Δεκατρείς νεκροί από τα νέα ναυάγια σε Σάμο και Φαρμακονήσι

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στο νέο ναυάγιο ανοικτά της Σάμου – Πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή – Φόβοι για περισσότερα θύματα - Και δεύτερο ναυάγιο με νεκρούς στο Φαρμακονήσι

Για ακόμα μια φορά το Αιγαίο μετατράπηκε σε «υγρό» τάφο για δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που περνούν με φουσκωτές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα, αψηφώντας τον καιρό και τα μποφόρ.

Σήμερα, πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου στο Αιγαίο θρηνούμε ήδη δεκατρείς νεκρούς, ανάμεσά τους και έξι αθώες ψυχές... που ονειρευόντουσαν μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο και τη δυστυχία.

Ο τραγικός απολογισμός του νέου ναυαγίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (01/11) στη Σάμο είναι έντεκα νεκροί – ανάμεσά τους έξι παιδιά – και δεκάδες αγνοούμενοι.

Η εξάμετρη πλαστική λέμβος, στην οποία επέβαιναν πενήντα άτομα, βυθίστηκε ενώ πλησίαζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου.

Περίπου εξι μέτρα μακριά από την ακτή... η λέμβος βυθίστηκε λίγο πριν προλάβουν οι επιβαίνοντες να αποβιβαστούν και έντεκα άνθρωποι "χάθηκαν". Πέντε γυναίκες, δυο παιδιά και τέσσερα βρέφη...

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην καμπίνα της πλαστικής λέμβου.

Δεκαπέντε άτομα κατάφεραν να διασωθούν, ενώ στο σημείο του ναυαγίου βρίσκεται σκάφος του Λιμενικού, ομάδες εθελοντών και δύτες.

Εν τω μεταξύ στο Αιγαίου πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των διασωστών.

Και νέο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Το δράμα των μεταναστών δεν έχει τέλος, καθώς και δεύτερο ναυάγιο σημειώθηκε την Κυριακή στα ανοιχτά των τουρκικών παραλίων, βορείως του Αγαθονησίου, χωρίς ακόμη να είναι σαφές εάν σημειώθηκε εντός των ελληνικών ή των τουρκικών υδάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί δύο νεκροί, ενώ έχουν διασωθεί τρία άτομα.

Θρίλερ με ιστιοφόρο στη Ρόδο

Μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων / μεταναστών, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.30 σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου.

31692

Το σκάφος, που είναι μεγάλο και σχετικά σε καλή κατάσταση, ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα "φονικά" βράχια στην πόλη της Ρόδου, στα οποία πριν από μερικούς μήνες είχε βυθιστεί άλλο σκάφος, οδηγώντας στο θάνατο τρία άτομα μεταξύ των οποίων κι ένα παιδί. Αυτή τη φορά, ευτυχώς η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη.

31688

Την όλη επιχείρηση συντονίζει ο ίδιος ο περιφερειακός λιμενάρχης Γιάννης Αργυρίου, που βρέθηκε στο σημείο από το πρώτο λεπτό, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία των εθελοντών, ιδιωτών με σκάφη τα οποία βοηθούν στην ασφαλή αποβίβαση.

Στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους, έχουν μεταφερθεί μέχρι αυτή την ώρα δύο άτομα, ένα κοριτσάκι 11 ετών κι ένας 50χρονος.

Σχετικές ειδήσεις