ΕΛΛΑΔΑ

Στην αγχόνη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων οι φορολογούμενοι

Στην αγχόνη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων οι φορολογούμενοι

Στο στόχαστρο των φοροελεγκτικών μηχανισμών, και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική περίοδο, μπαίνουν από αύριο Δευτέρα (02/11/2015) συνολικά 275.000 ασφαλισμένοι με οφειλές σε Ταμεία, καθώς ήδη από το Σάββατο έχει εκπνεύσει η τελευταία παράταση για αναστολή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, που είχε λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ 275.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη (29/10/2015) οι τράπεζες ενημερώθηκαν για απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.

Με αυτήν την απόφαση άνοιξε ο δρόμος για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ακινήτων και περιουσιών, ακόμη και για μικρά ποσά. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη που έχουν μεταφερθεί ήδη στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) αντιστοιχούν σε 12,9 δισ. ευρώ. Στο στόχαστρο αναμένεται να μπουν συνολικά περίπου 100.000 ασφαλισμένοι, των οποίων οι οφειλές είναι από 5.000 ευρώ και πάνω.

Οι πολίτες πια θα πρέπει να γνωρίζουν πως από αύριο Δευτέρα παύει η αναστολή υποχρέωσης καταβολής πάσης φύσεως εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της.

Παράλληλα, επανέρχεται κανονικά η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών ή άλλων πάσης φύσεως παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο, ενώπιον αυτών.

Εάν η κυβέρνηση δεν παρέμβει στο ζήτημα και μάλιστα άμεσα, θα είναι σαν να παίζει με τη φωτιά και ιδίως με την οργή του κόσμου, αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν με τη θηλιά στο λαιμό, γεγονός που θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και κυρίως σε «αχαρτογράφητες» περιοχές.

Σχετικές ειδήσεις