ΕΛΛΑΔΑ

«Υγρός τάφος» το Αιγαίο - Δεκατρείς ακόμη νεκροί σε δύο νέα ναυάγια

«Υγρός τάφος» το Αιγαίο - Δεκατρείς ακόμη νεκροί σε δύο νέα ναυάγια

Δύο ακόμη θανατηφόρα ναυάγια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (1/11) με θύματα μικρά παιδιά καθώς παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες οι πρόσφυγες δεν πτοούνται και με κίνδυνο της ζωής τους μπαίνουν στις πλαστικές βάρκες για να περάσουν το Αιγαίο.

Έξι αθώες ψυχές «έφυγαν» στη Σάμο - Ναυάγιο με νεκρούς και στο Φαρμακονήσι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αυτή τη φορά τα θανατηφόρα ναυάγια σημειώθηκαν σε Σάμο και Φαμακονήσι με τα θύματα να έχουν φτάσει ήδη τα δεκατρία εκ των οποίων έξι αθώες ψυχές... που ονειρευόντουσαν μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο και τη δυστυχία.

Τραγικό ναυάγιο στη Σάμο

Έξι μικρά παιδάκια και πέντε γυναίκες είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε στην περιοχή Γαλάζιο της Σάμου.

Η εξάμετρη πλαστική λέμβος, στην οποία επέβαιναν πενήντα άτομα, βυθίστηκε ενώ πλησίαζε βραχώδη περιοχή στο Γαλάζιο Σάμου.

100 copy

Η λέμβος ανατράπηκε λίγα μόλις μέτρα πριν φτάσει στην ακτή με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλά γυναικόπαιδα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής, του Συλλόγου Αυτοδυτών, και της ΕΟΔ, ψαράδες και κάτοικοι της περιοχής με σκάφη και με άλλα μέσα προκειμένου να βοηθήσουν ναυαγούς!

200

Αργά το απόγευμα της Κυριακής ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε και περισυνέλεξε δύο ακόμη πρόσφυγες νότια της Σάμου.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Σάμου, προστίθεται στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

Και νέο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Το δεύτερο θανατηφόρο ναυάγιο σημειώθηκε στην περιοχή του Φαρμακονησίου, χωρίς ακόμη να είναι σαφές εάν σημειώθηκε εντός των ελληνικών ή των τουρκικών υδάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί δύο άτομα και έχουν διασωθεί τρία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από τους διασωθέντες στη βάρκα επέβαιναν 15 περίπου άτομα.

Θρίλερ με ιστιοφόρο στη Ρόδο

Μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή αποβίβαση 150-200 προσφύγων / μεταναστών, έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στο νησί της Ρόδου όταν σκάφος παραλίγο να πέσει στα βράχια στο ίδιο σημείο ακριβώς που πριν από λίγους μήνες βρήκαν τραγικό θάνατο τρία άτομα εκ των οποίων και ένα μικρό παιδάκι.

100

Το σκάφος ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 30 περίπου μέτρων από τα «φονικά» βράχια στην πόλη της Ρόδου. Η κατάσταση ήταν ελεγχόμενη και ως αποτέλεσμα διασώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες με δύο από αυτούς να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο για προληπτικούς κυρίως λόγους.

101

Πάνω από πέντε χιλιάδες πρόσφυγες έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά

Με επιβάτες 1.737 πρόσφυγες, κατέπλευσε αργά το απόγευμα της Κυριακής (1/11) στο λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο «Τέρα Τζετ», προερχόμενο από τη Μυτιλήνη.

Έτσι μαζί με τους 3.337 που αποβιβάστηκαν νωρίτερα, από τα πλοία «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Νήσος Ρόδος», οι πρόσφυγες που έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα, είναι 5.074.

Σχετικές ειδήσεις