ΕΛΛΑΔΑ

Από τους 741.838 πρόσφυγες που έφτασαν σε Ελλάδα και Ιταλία μετεγκαταστάθηκαν μόλις 116!

Από τους 741.838 πρόσφυγες που έφτασαν σε Ελλάδα και Ιταλία μετεγκαταστάθηκαν μόλις 116!

Με αργούς ρυθμούς προχωρά η Ευρώπη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Σημειώνεται ότι σε Ελλάδα και Ιταλία έχουν φτάσει συνολικά 741.838 πρόσφυγες και μετανάστες την ίδια στιγμή που οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν συμφωνήσει να μετεγκαταστήσουν συντεταγμένα μόνο 160.000!

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι πλέον προφανές ότι η απόφαση πρέπει να μετουσιωθεί σε πράξη καθώς το ζήτημα πρέπει να λυθεί άμεσα.

Το γεγονός ότι σήμερα, 4 Νοεμβρίου από τους 160.000 πρόσφυγες που έχει συμφωνηθεί η μετεγκατάστασή τους σε ευρωπαϊκές χώρες έφυγαν μόλις 116 (86 από την Ιταλία και 30 από Ελλάδα) αποδεικνύει την… απροθυμία της Ευρώπης να δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μόνο το 2015 προσέγγισαν την Ευρώπη μέσω Ιταλίας, αλλά κατά κύριο λόγο, Ελλάδας 741.838 πρόσφυγες και μετανάστες. Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να «απορροφήσουν» μέσω της αναλογικής μετεγκατάστασης στις χώρες της ΕΕ περίπου το ένα έβδομο, δηλαδή 160.000 ανθρώπους συνολικά.

Ωστόσο από αυτή τη συμφωνία έχει γίνει πράξη ένα απειροελάχιστο ποσοστό.

Δεκατέσσερις από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ έχουν δημιουργήσει μόλις 1.418 «θέσεις» για τους ανθρώπους αυτούς, ενώ στην πραγματικότητα μόνο 116 είναι οι πρόσφυγες που έχουν μετεγκατασταθεί…

Τέλος σημειώνεται ότι η Δανία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι μόνες χώρες που τους επετράπη να μην δεχθούν πρόσφυγες ως επιλογή την ίδια στιγμή που η Βρετανία δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν θα πάρει μέρος στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ξεσηκώνοντας αντιδράσεις.

Σχετικές ειδήσεις