ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Τουλάχιστον 6.000 άτομα θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας

Λέσβος: Τουλάχιστον 6.000 άτομα θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας

Με περισσότερους από 22.000 μετανάστες και πρόσφυγες, πολλοί από αυτούς εγκλωβισμένους στο λιμάνι της πόλης βρίσκει τη Λέσβο η αναστολή των κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου περίπου 16.000 μετανάστες και πρόσφυγες είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν από το νησί, έχουν δηλαδή καταγραφεί και τους έχει εκδοθεί το απαραίτητο έγγραφο. Αυτοί ζουν κυρίως στην προβλήτα του επιβατικού λιμανιού της Μυτιλήνης αλλά και στην προκυμαία και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Περίπου 5.000 υπολογίζεται πως είναι οι υπήκοοι άλλων εθνοτήτων πλην αυτής των Σύριων που περιμένουν να καταγραφούν στους χώρους του κέντρου καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια. Ενώ δυο με τρεις χιλιάδες που έφτασαν στο νησί χτες και σήμερα μετακινούνται από τους χώρους άφιξης τους στη βόρεια Λέσβο προς τα κέντρα καταγραφής.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης αυτή τη στιγμή έτοιμα να αναχωρήσουν για Πειραιά και Καβάλα βρίσκονται τέσσερα πλοία. Πράγμα που σύμφωνα με το λιμεναρχείο Μυτιλήνης μεταφράζεται πως μπορούν με τη λήξη της απεργίας να αναχωρήσουν από τη Λέσβο περίπου 6.000 άτομα.

Σχετικές ειδήσεις