ΕΛΛΑΔΑ

Κόρινθος: Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών ενάντια στα φορολογικά μέτρα

Κόρινθος: Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών ενάντια στα φορολογικά μέτρα

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών και μηχανοκίνητη πορεία στην Κόρινθο διοργανώθηκε σήμερα από τους συνεταιρισμούς Νεμέας, Συκιωνίων καθώς και από μικρότερες αγροτικές οργανώσεις του νομού, ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα που θα πλήξουν, όπως επεσήμαναν οι αγρότες, το σύνολο των απασχολουμένων στην πρωτογενή παραγωγή.

Οι αγρότες αρχικά πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος του νέου εμπορικού κέντρου Mare West, όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερα από πεντακόσια άτομα με πάνω από διακόσια τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα, και στη συνέχεια κινήθηκαν προς την πόλη της Κορίνθου.

Φτάνοντας στην Κόρινθο έκαναν μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα και στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κολιάτσου στο κέντρο, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας όπου μίλησαν εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων.

Ακολούθως κινήθηκαν προς το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, όπου πενταμελής αντιπροσωπεία παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, και αργά το μεσημέρι αποχώρησαν από την πόλη.

Σε δηλώσεις τους αντιπρόσωποι των αγροτών ανέφεραν ότι θέλουν να πληρώνουν φόρους, αλλά φόρους που να αντέχουν να τους πληρώσουν, γιατί τώρα δεν έχουν χρήματα, ούτε για να βάλουν καύσιμα στα τρακτέρ να πάνε να καλλιεργήσουν. Επεσήμαναν ότι ζητούν βοήθεια από το κράτος, γιατί δεν μπορούν όχι μόνον να πληρώσουν τα νέα φορολογικά μέτρα, αλλά ούτε και τον ΟΓΑ.

Τέλος, ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους σταδιακά, για να ανατρέψουν, όπως είπαν «τη νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή λαίλαπα, που αν την αφήσουμε, θα μας εξαφανίσει».

Σχετικές ειδήσεις