ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου: Αφέθηκε ελεύθερος ο 24χρονος φερόμενος δράστης

Ξυλοδαρμός Κουμουτσάκου: Αφέθηκε ελεύθερος ο 24χρονος φερόμενος δράστης

Για δυο πλημμελήματα σχετικά με την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, παραπέμφθηκε τελικά να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές ο 24χρονος που εικονίζεται στα βίντεο να προστατεύει τον βουλευτή.

Ο 24χρονος που αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζει μετ' επιτάσεως πως προσπάθησε να τον προστατεύσει , ενώ σύμφωνα με τους οικείους του φέρει και ο ίδιος τραύματα στο κεφάλι. Στα δικαστήρια ηταν πολλά μέλη Ποντιακών Σωματείων για συμπαράσταση καθως ο νεαρός τα πρωϊνά δουλεύει σε γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικων παιχνιδιών και τα απογεύματα διδάσκει ποντιακούς χορούς.

Ο συλληφθείς συνεχίζει να υποστηρίζει πως απλά ήθελε να προστατέψει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας έτσι να δικαιολογήσει το "κεφαλοκλείδωμα". Αντίθετα η αστυνομία από την πλευρά της θεωρεί πως ο 24χρονος συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και πως προσπαθούσε να... καθυστερήσει την φυγή του κ. Κουμουτσάκου, ώστε να δεχθεί σκληρότερη επίθεση.

Η ερμηνεία αυτή βασίζεται στην εκτίμηση ότι ο νεαρός, όταν πιάνει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, δεν τον οδηγεί προς τους άνδρες της Αστυνομίας, αλλά προς το πλήθος των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η τραμπούκικη επίθεση με χτυπήματα και γροθιές. Βέβαια ο νεαρός εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία για να βοηθήσει το έργο της μαζί με φίλους του, αντίθετα οι καταζητούμενοι που φαίνονται να χτυπούν τον βουλευτή παραμένουν εξαφανισμένοι.

Σχετικές ειδήσεις