ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Εορτάστηκε η 148η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου

Ρέθυμνο: Εορτάστηκε η 148η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου

Με κάθε επισημότητα έγιναν την Κυριακή (8/11) οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 148ης επετείου από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, με αποκορύφωμα τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο χώρο της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Στην πόλη του Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση με τη συμμετοχή πολιτικών και στρατιωτικών αγημάτων παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και πλήθους επισήμων που εκπροσώπησαν κόμματα Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για αντίσταση και έργα θυσιών και αγώνων για την ανεξαρτησία και την υπεράσπιση της πατρίδα μας μίλησε ο υπουργός, επισημαίνοντας και τους αγώνες που οφείλουμε να κάνουμε για την αξιοπρέπεια μας, την αξιοπρέπεια της χώρας σε μία περίοδο που οι κοινωνίες απειλούνται από την επέλαση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, του ρατσισμού της ξενοφοβίας.

Παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν και η ολυμπιονίκης και αντιπεριφερειάχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η οποία έκανε λόγο για το φόβο της ντροπής… «Αυτό θα έπρεπε να μας πει το μήνυμα των ηρώων του Αρκαδίου. Να μην επιτρέπουμε τίποτα να μας ντροπιάζει… Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι ήρωες του Ολοκαυτώματος. Το πώς δηλαδή, αποφασίζουμε, αντιστεκόμαστε και ενεργούμε».

Στο Αρκάδι πλήθος κόσμου, από κοινού με τις αρχές και του επισήμους, παραβρέθηκαν στο μαυσωλείο της μονής, όπου τελέστηκε Τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του Αρκαδίου και παρακολούθησαν την τελετή αφής της ιερής φλόγας που σήμανε την τελετή έναρξης των φετινών 74ων Αρκαδίων αγώνων στίβου και την εκκίνηση του Αρκάδιου δρόμου από τους Αρκαδιοδρόμους.

Παράλληλα, τιμήθηκε και ο πυρπολητής του Αρκαδίου Κωστής Γιαμπουδάκης, στη γενέτειρα του, το Άδελε, ενώ ακολούθησε παρέλαση στην οποία έλαβαν μέρος μαθητές, ο χορευτικός σύλλογος «ΕΡΩΦΙΛΗ» του ιππικού Ομίλου Ρεθύμνου, καθώς και άγημα του 547 αερομεταφερόμενου τάγματος πεζικού Ρεθύμνου.

Σχετικές ειδήσεις