ΕΛΛΑΔΑ

Φέσωναν το δημόσιο κάνοντας βόλτες με κρατικά πολυτελή αμάξια

Φέσωναν το δημόσιο κάνοντας βόλτες με κρατικά πολυτελή αμάξια

Καταγγελία για παράνομη χρήση κρατικών αυτοκινήτων από 190 οδηγούς, έκανε χθες ο υπουργός εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε προκαταρκτικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Πόσο ακριβά πληρώσαμε τις βόλτες με τα... «φλερτ» των golden boys

Κατά την συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο υπουργός Εσωτερικών κατήγγειλε πως 190 οδηγοί χρέωναν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα για σχεδόν 500 χιλιόμετρα την ημέρα, χωρίς οι συγκεκριμένες διαδρομές να έχουν σχέση με την εργασία τους.

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται σε προκαταρκτικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο δεκάδες οδηγοί κρατικών αυτοκινήτων χρησιμοποιούσαν τα οχήματα για προσωπική χρήση και εκτός ωραρίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους» στο προκαταρκτικό πόρισμα αναφέρεται ότι τα πολυτελή κρατικά αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού έχουν χρησιμοποιηθεί για ταξίδια εκτός έδρας, που όμως δεν έχουν δηλωθεί όπως προβλέπει η διαδικασία του Δημοσίου, για νυχτερινές εξόδους, αλλά παράλληλα έχουν αξιοποιηθεί από τους οδηγούς τους προς... τέρψη και εντυπωσιασμό του ωραίου φύλου!

Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε στον ANT1 ότι οι οδηγοί έχουν χρεώσει το ελληνικό κράτος με χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων έως και 500 χιλιόμετρα την ημέρα για εργασίες άσχετες με την υπηρεσία. Η έρευνα συνεχίζεται και διενεργείται Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τη νομιμότητα της χρήσης των κρατικών αυτοκινήτων, ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια για την πλήρη καταγραφή του στόλου των οχημάτων.

Σχετικές ειδήσεις