ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία δυστυχήματα: Σε δέκα χρόνια χάθηκαν 12 εκατομμύρια άνθρωποι!

Τροχαία δυστυχήματα: Σε δέκα χρόνια χάθηκαν 12 εκατομμύρια άνθρωποι!

Ποδηλατοπορεία μνήμης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (15/11/2015) στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων.

Στην Αθήνα η εκδήλωση μνήμης θα ξεκινήσει στη μία το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση της ποδηλατοπορείας στο Πεδίο του Άρεως και πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος.

Στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν μία ώρα νωρίτερα (12.00 μμ) στην Πλατεία Αριστοτέλους και Μητροπόλεως. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν σε Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Κρήτη, Κατερίνα, Καλαμάτα και αλλού.

Το μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι: «Θυμήσου… όχι άλλα τροχαία θύματα. Είναι ώρα να θυμηθούμε και να πούμε ΟΧΙ στο έγκλημα του δρόμου, στο έγκλημα των δρόμων – Ώρα για αποτελέσματα».

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις πέντε ηπείρους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης από το 1993 και κάθε χρόνο, τιμάται την Τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Από το 2005 οπότε και υιοθετήθηκε ο παγκόσμιος χαρακτήρας της ημέρας από τον ΟΗΕ για τα θύματα των τροχαίων, έχουν περάσει δέκα χρόνια. Δέκα χρόνια που μετρούν περισσότερους από 12 εκατομμύρια νεκρούς και ανάπηρους από τα τροχαία δυστυχήματα σε όλο τον κόσμο…

Σχετικές ειδήσεις