ΕΛΛΑΔΑ

Την πόρτα εξόδου θα δουν 10.000 τραπεζικοί υπάλληλοι

Την πόρτα εξόδου θα δουν 10.000 τραπεζικοί υπάλληλοι

Τα «καλά» του Μνημονίου θα υποστούν και οι υπάλληλοι που εργάζονται στις ελληνικές τράπεζες, αφού δανειστές και κυβέρνηση έδωσαν τα χέρια με αποτέλεσμα ένας τους τέσσερις εργαζόμενους να βρεθούν χωρίς εργασία.

Έτσι λοιπόν τα επόμενα δυο χρόνια αναμαίνονται να σημειωθούν 10.000 απολύσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, αλλάζοντας πλήρως το τοπίο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Συγκεκριμένα με την συμφωνία θα μπει λουκέτο σε καταστήματα, και θα πουληθούν περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών στο εξωτερικό.

Οι απολύσεις των εργαζόμενων αφορά μόνο όσους δουλεύουν στην Ελλάδα, και το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί από το πρώτο κιόλας μνημόνιο, στην συνέχεια όμως ατόνησε άλλα επανήλθε με αφορμή την ανακεφαλαιοποιήση των τραπεζών.

Είναι πασιφανές ότι η πρόθεση των δανειστών με την απαίτηση τους να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι είναι να αποδυναμώσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τα συνέπεια την μείωση της πολιτικής επιρροής της Ελλάδας σε γειτονικές χώρες.

Το θέμα που δημιουργείται είναι ότι με την υποχρεωτική πώληση των θυγατρικών στα Βαλκάνια οι ελληνικές τράπεζες είναι να χάσουν έμμεσα την δυνατότητα να ανακάμψουν και να μεταφέρουν κέρδη στην Ελλάδα, καθώς οι χώρες των Βαλκανίων βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης.