ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Γαλλία: Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε ο φάρος στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Επίθεση Γαλλία: Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε ο φάρος στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίζει ο Δήμος Χανίων τον φάρο που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι των Χανίων.Όπως ανακοινώθηκε ο Δήμος, συμπαραστεκόμενος στον λαό της Γαλλίας και συμμετέχοντας στο πένθος του, αποφάσισε να φωτίσει το σύμβολο της πόλης μας, τον Φάρο του Ενετικού Λιμένα, με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Το πένθος του γαλλικού λαού είναι και δικό μας πένθος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία και στα σκοτεινά συμφέροντα να επιτύχουν τους στόχους τους, πλήττοντας τις ίδιες τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οι οποίες γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και εκφράστηκαν και μέσα από τον γαλλικό διαφωτισμό.
Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι ανοικτές κοινωνίες, να κατανικήσουν τον φόβο και να μην επιτρέψουν στον τυφλό φανατισμό να κυριαρχήσει».

Την ίδια ώρα, απόψε θα σβήσουν τα φώτα του εορταστικού στολισμού στην Αθήνα. Συμβολικά, το Δημαρχείο θα φωτιστεί με τα χρώματα της Γαλλικής Σημαίας.

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωταγωγήθηκε και ο Λευκός Πύργος το βράδυ του Σαββάτου (14/11) ως ένδειξη συμπαράστασης στη Γαλλία.

H φωτογραφία του Φάρου από το flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις