ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 42ης επετείου

Πολυτεχνείο: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 42ης επετείου

Την Κυριακή (15/11) ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τη 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.

Σήμερα (Δευτέρα 16/11), το ιστορικό κτίριο της οδού Πατησίων θα ανοίξει τις πύλες του στις 09:30 και θα κλείσει στις 21:00.

Ανήμερα της επετείου, την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, ο εορτασμός θα κορυφωθεί με την πορεία, η οποία θα ξεκινήσει στις 15:30 και για το λόγο αυτό, οι πόρτες του κτιρίου θα είναι ανοικτές 9.30-13.00.

Επί ποδός όπως κάθε χρόνο θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου το τριήμερο να κυλήσει ειρηνικά.

Κατά τη διάρκεια και των τριήμερων εκδηλώσεων θα παρουσιαστεί έκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο» στην αίθουσα Γκίνη, ενώ η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, μετά την εκκένωση του συγκροτήματος του ΕΜΠ από την επιτροπή εορτασμού, η οποία αποτελείται από τον ΣΦΕΑ, τις φοιτητικές παρατάξεις, τους συλλόγους φοιτητών του ΕΜΠ, την Πρυτανεία του ΕΜΠ και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, τους συλλόγους διδασκόντων και εργαζομένων του ΕΜΠ, το ΤΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, την ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την Προοδευτική Ένωση Μητέρων Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις