ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο - «Φρούριο» η Αθήνα λόγω του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο - «Φρούριο» η Αθήνα λόγω του Πολυτεχνείου

Εδώ και πέντε ημέρες η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού, αφού οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ομάδες κουκουλοφόρων θα προσπαθήσουν να αμαυρώσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου προκαλώντας επεισόδια, μετά και τις απειλές του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρούγια «Μαύρο Δεκέμβρη».

Το κέντρο της Αθήνας θυμίζει «φρούριο» για μία ακόμη φορά, καθώς η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό της 42ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί από την Αντιτρομοκρατική, την Ασφάλεια, τα ΜΑΤ, την ΕΚΑΜ, τις ομάδες ΔΙΑΣ και Τροχαίας θα επιστρατευτούν για την περιφρούρηση των φετινών εκδηλώσεων της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερώνει συνεχώς το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται εξωτερικά το Πολυτεχνείο, η Νομική, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ενώ ένστολοι αλλά και άνδρες της Ασφάλειας θα περιπολούν έξω από δημόσια κτήρια, υπουργεία και τράπεζες που μπορούν να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων από κουκουλοφόρους.

Μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί ακόμη σε πρεσβείες, εταιρείες Γαλλικών, Βρετανικών και Ιταλικών συμφερόντων. Τα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή και κορυφώνονται σήμερα, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, όταν θα γίνει και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Η Τροχαία θα προχωρήσει και φέτος σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση στάθμευσης και σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν κυρίως στις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Τόσκας προς αστυνομικούς: «Όχι συγκρουσιακή διάθεση»

Πριν από ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, στην ομιλία του στην έδρα των ΜΑΤ είχε αναφερθεί στο μοντέλο αστυνόμευσης που θέλει να εφαρμοστεί στις εκδηλώσεις για την «17η Νοέμβρη»: «όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει, έτσι ώστε να περάσει, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός που διαδηλώνει για συγκεκριμένους λόγους -που θα μπορούσαμε να διαδηλώνουμε κι εμείς- να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας: που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς».

Σχετικές ειδήσεις