ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο - Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι πορείες από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (pics&vid)

Πολυτεχνείο - Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι πορείες από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (pics&vid)

Ξεκίνησε λίγο πριν τις 17:30 η πρώτη πορεία για την 42η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, στην κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, βρίσκονται τα μέλη του Συνδέσμου Εξορισθέντων Φυλακισθέντων Αντιστασιακών κι ακολουθούν τα μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Οι συμμετέχοντες θα κινηθούν μέσω της οδού Εγνατία, στην Εθνικής Αμύνης και στην Τσιμισκή, με τελικό προορισμό το Αμερικανικό Προξενείο.

Η δεύτερη πορεία ξεκίνησε επίσης από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της σημερινής, 42ης επετείου από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Σε αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, μέλη ανεξάρτητων φοιτητικών συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

aa

«Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία», «Έμπρός για τις γενιάς μας τα Πολυτεχνεία» είναι ορισμένα από τα μηνύματα που αναγράφονται στα πανό, στην κεφαλή της πορείας.

Οι συμμετέχοντες θα κινηθούν μέσω της οδού Εθν. Αμύνης στην Τσιμισκή και οι φοιτητές θα επιστρέψουν στη συνέχεια στην Πολυτεχνική Σχολή.

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις