ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση του αριθμού όσων δεν θα γίνουν δεκτοί στα Σκόπια παρατηρείται στην Ειδομένη

Μείωση του αριθμού όσων δεν θα γίνουν δεκτοί στα Σκόπια παρατηρείται στην Ειδομένη

Μείωση του αριθμού των κατόχων διαβατηρίων στους οποίους οι αρχές των Σκοπίων δεν επιτρέπουν την είσοδο τους στην εδαφική επικράτειας της χώρας, παρατηρείται σήμερα το πρωί στην Ειδομένη, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν το εξάωρο από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι στον καταυλισμό που έχει στηθεί δίπλα στην ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στην Ελλάδα και των Σκοπίων στην Ειδομένη, υπάρχουν περίπου 1500 άτομα χωρίς δυνατότητα εισόδου στην γειτονική χώρα, ενώ το πρωί ήταν περίπου 2.000 και η πρώτη εκτίμηση που γίνεται είναι ότι κάποιοι από αυτούς αποδέχτηκαν ότι δεν θα συνεχίσουν το ταξίδι προς βορρά και αποφάσισαν να επιστρέψουν στο εσωτερικό της χώρας μας.

Σε αυτό το εξάωρο εκτιμάται ότι έχουν περάσει στη γειτονική χώρα περισσότερα από 1000 άτομα με συριακά, αφγανικά και ιρακινά διαβατήρια ενώ περίπου 2000 κάτοχοι αυτών των διαβατηρίων περιμένουν τη σειρά τους για να περάσουν.

Στις 6 το πρωί υπολογίζονταν σε 3.000 αυτοί που θα είχαν άδεια διέλευσης ενώ χθες πέρασαν στη γειτονική χώρα 6.000 άτομα.

Όταν την προηγούμενη Πέμπτη είχε γίνει γνωστή η αλλαγή της πολιτικής των αρχών των Σκοπίων απέναντι σε όσους θέλουν να περάσουν από την χώρα, κάποιοι απ' όσους δεν θα ελάμβαναν άδεια διέλευσης, έκανα καθιστική διαμαρτυρία στην σιδηροδρομική γραμμή, όπου εξακολουθούν να παραμένουν με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης -Σκοπίων.