ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Προφυλακιστέοι τρεις που εμπλέκονται σε κύκλωμα πλαστών εγγράφων για πρόσφυγες

Μυτιλήνη: Προφυλακιστέοι τρεις που εμπλέκονται σε κύκλωμα πλαστών εγγράφων για πρόσφυγες

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τρειςαπό τους δώδεκα που κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα σε πρόσφυγες και μετανάστες στηΛέσβο.

Οι τρεις που προφυλακίστηκαν είναι πακιστανικής καταγωγής και πρόκειται για τον 28χρονο εγκέφαλο της οργάνωσης και δύο ακόμα άτομα, τα οποία -σύμφωνα με τη δικογραφία- είναι στενοί συνεργάτες του.

Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες (επίσης πακιστανικής καταγωγής) αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μόνο σε έναν από αυτούς ορίστηκε χρηματική εγγύηση ύψους 3000 ευρώ.

Επίσης, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, ύψους 1.500 και 3.000 ευρώ, αφέθηκαν οι δύο Έλληνες ιδιοκτήτες χαρτοπωλείων που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στην οργάνωση, κι αυτό γιατί στα καταστήματά τους γίνονταν οι εκτυπώσεις των πλαστών υπηρεσιακών σημειωμάτων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι συνηγόροι υπεράσπισής τους ανέφεραν ότι οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν στις εισαγγελικές Αρχές πως δεν είχαν καμία σχέση με το κύκλωμα που πωλούσε τα πλαστά έγγραφα.

Όπως δήλωσαν, οι εκτυπώσεις στα καταστήματά τους γίνονται από όλους τους πελάτες σε υπολογιστή και εκτυπωτή διαθέσιμο στο κοινό, χωρίς οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα να δουν τα έγγραφα τα οποία τυπώνονται κάθε φορά.

Αυτός ήταν, σύμφωνα με τους συνηγόρους, και ο λόγος που τα μέλη του κυκλώματος πήγαιναν στις επιχειρήσεις τους.

Τέλος ο 12ος κατηγορούμενος για τις ίδιες κατηγορίες, Έλληνας υπάλληλος του ενός χαρτοπωλείου, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και χωρίς χρηματική εγγύηση.

Σχετικές ειδήσεις