ΕΛΛΑΔΑ

Δραστικές περικοπές στη Deutsche Bank

Δραστικές περικοπές στη Deutsche Bank

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα σκοπεύει να καταργήσει μία στις τέσσερις θέσεις εργασίας στον τομέα της λιανικής και επιχειρηματικής τραπεζικής, υποστηρίζει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ).

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine οι απολύσεις προβλέπονται σε εσωτερικό έγγραφο που παρέδωσε προ ημερών στα συνδικάτα ο νέος επικεφαλής της Deutsche Bank Τζον Κράιαν από κοινού με τον διευθυντή προσωπικού Καρλ φον Ρορ και τον επιφορτισμένο με το private banking Κρίστιαν Σέβινγκ, με αποτέλεσμα η περίοδος πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων να είναι «άσχημη» για τους εργαζόμενους στα υποκαταστήματα της τράπεζας, όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Πάντως η σχετική διαβούλευση αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Συνολικά η Deutsche Bank απασχολεί 12.000 εργαζόμενους στη λιανική και επιχειρηματική τραπεζική, επομένως οι περικοπές αφορούν 3.200 άτομα. Η μείωση προσωπικού θεωρείται αναμενόμενη, καθώς η τράπεζα είχε ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να καταργήσει μέχρι το 2017 περίπου 200 από τα συνολικά 700 υποκαταστήματα που διαθέτει στη Γερμανία.

Πηγή DW

Σχετικές ειδήσεις